spot_img
14.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăALEGERI 2020Oana Bulai, deputat PSD de Neamț: Am adresat o interpelare domnului Ghinea,...

Oana Bulai, deputat PSD de Neamț: Am adresat o interpelare domnului Ghinea, ministrul investițiilor și fondurilor europene, pentru a-mi transmite stadiul în care se află PNRR

-

Neamțul, alături de celelalte județe ale României, are o șansă importantă de dezvoltare în următorii ani pe care nu o poate rata. Fiecare județ din țara noastră va beneficia de finanțări de proiecte europene prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență, pe care Parlamentul European l-a adoptat în această lună. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență avem la dispoziție 30,5 miliarde euro prin care se pot finanța proiecte ce vizează domeniile transport și schimbări climatice, dar și servicii publice, dezvoltare urbană, valorificarea patrimoniului, competitivitate economică, digitalizare.Doar că PNRR rămâne un fel de „fata morgana”. Au trecut luni bune și nu avem o formă finală a acestui document, afirmă pe facebook deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai.

- Reclama -

CE SUSȚINE OANA BULAI:

La ministerul fondurilor europene au loc consultări publice sau cu ministerele. Mai departe nu știm ce se întâmplă cu acest mecanism. Din acest motiv, am adresat o interpelare domnului Ghinea, ministrul investițiilor și fondurilor europene, pentru a-mi transmite stadiul în care se află PNRR, dar și un termen pentru atragerea acestor bani. Aștept răspunsul pentru a-l prezenta mai departe nemțenilor care așteaptă aceste fonduri care să contribuie la un trai mai bun și la servicii publice performante. P.S. În privința PNRR, PSD a propus o soluție pe care o consider a fi una foarte bună, și anume dezbaterea și aprobarea planului în Parlamentul României. De ce? Pentru că PNRR este un proiect al întregii țări și este destinat tuturor cetățenilor. Acest plan, dacă actualul guvern nu mai este în funcție, va trebui continuat fără alte modificări. Doar așa ne putem asigura că există un consens politic care să nu pună în pericol dezvoltarea țării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img