spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeȘmecheriile baronului roșu Arsene cu tentativa de spital pe PNRR

Șmecheriile baronului roșu Arsene cu tentativa de spital pe PNRR

-

Noul spital al lui Arsene (n.red-Ionel Arsene, șeful PSD al CJ Neamț), aflat în stadiul de proiect de vreo 7 ani, nu va avea două Secții vitale: Chirurgie și Interne, anunță vestea.net în articolul ȘOC! Noul spital de 200 milioane euro (PNRR) NU VA AVEA CHIRURGIE ȘI INTERNE!.

- Reclama -

Prin urmare, spitalul aflat încă în faza foto-machetă, pentru care guvernul a alocat 200 de milioane de euro prin PNRR, și pentru care CJ Neamț a cheltuit până acum 500.000 de euro pe hârtii și machete, va fi un fel de anexă a actualului spital. Și asta pentru că proiectul initial a fost unul megalomanic, imposibil de finantat (600 de milioane de euro), așa că s-a apelat la o solutie de compromis pentru a se obtine bani prin PNRR, numai că nu s-a făcut un nou proiect, ci a fost frenjurit proiectul vechi. Astfel, a rezultat o tentativă de spital, pentru care postacii și trompetele PSD îl laudă in aceste zile pe Arsene, de mama focului (ordin pe partid- unitate). Dacă lucrurile rămân așa, se poate ajunge în situația ca un pacient ajuns în UPU la noul spital, să fie urcat în ambulanță și trimis la actualul spital, în caz că are nevoie de o intervenție chirugicală. Dacă ajunge la timp, norocul lui. Dacă nu, ghinion!, mai spune sursa citată.

Semnalul de alarmă a fost tras însă încă de alaltăieri de câțiva medici reputați din Sptalul Județean care, în diverse discuții private sau luări de poziție au precizat (în premieră), că pe actualul proiect care ar urma să fie finanțat prin PNRR nu e vorba de un spital complet, cu toate funcțiunile și secțiile ci de un fel de pavilion extern al celui actual unde ar rămâne să funcționeze în continuare secții sau compartimente importante, inclusiv cele de Chirurgie și Interne, scrie vestea.net

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img