spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăActualitateATENȚIE! Fiscul vă urmărește pe Facebook, You Tube, Airbnbn, BlaBlaCar și Twitter...

ATENȚIE! Fiscul vă urmărește pe Facebook, You Tube, Airbnbn, BlaBlaCar și Twitter ȘI ROMÂNIA GÂNDEȘTE O ASTFEL DE SUPRAVEGHERE

-

Guvernul de la Paris a emis un decret cu normele de aplicare ale unei legi adoptate la finalul anului 2019, care autorizează demararea de către autoritatea fiscală și cea vamală din Hexagon a unui experiment cu durata de 3 ani, prin care acestea vor implementa un sistem de monitorizare și supraveghere automată a rețelelor de socializare online și de colectare de date de pe acestea, în scopul de a repera indicii privind posibile fraude fiscale sau neconcordanțe între veniturile și activele declarate oficial la Fisc de către contribuabilii francezi în scopul impozitării și situația reală a averii lor, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Cele mai simple exemple posibile ar fi detectarea de achiziții costisitoare (cum ar fi casele sau mașinile) nedeclarate autorităților sau de voiaje și excursii scumpe, ce nu concordă cu declarațiile de venituri depuse la Fisc. Potrivit decretului, supravegherea va viza exclusiv datele făcute publice în mod voluntar pe Internet de către contribuabili. Țintele sunt rețelele de socializare și partajare de conținut precum Facebook, Twitter sau YouTube, dar și platforme de tip Airbnb sau BlaBlaCar. Conform surselor Profit.ro, la un astfel de sistem s-au gândit, în urmă cu circa 5 ani, și oficialii români, dar nu l-au aplicat până la acest moment, urmărind să vadă mai întâi ce fac alte state.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img