spot_img
28.7 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăALEGERI 2020Premierul Ciucă către von Der Leyen: Romania va insista asupra jaloanelor legate...

Premierul Ciucă către von Der Leyen: Romania va insista asupra jaloanelor legate de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB

-

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut miercuri, în cadrul vizitei oficiale de la Bruxelles, o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Potrivit Executivului, discuţiile s-au axat asupra aderării României la Spaţiul Schengen, stadiului îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). De asemenea, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina si Republica Moldova. Guvernul României apreciază susţinerea Comisiei Europene pentru extinderea Spaţiului Schengen, a transmis premierul. El a menţionat că, în cazul PNRR, Romania va insista şi va continua discuţiile cu Comisia asupra jaloanelor legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referinţă, pe menţinerea în rezervă a producţiei de energie bazată pe cărbune şi pe ajustări ale unor proiecte de infrastructură de transport.

- Reclama -

Premierul României a menţionat că sunt importante şi ajustări ale unor ţinte şi jaloane pentru a răspunde nevoilor actuale şi a arătat că Romania va insista şi va continua discuţiile cu Comisia asupra jaloanelor legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referinţă, pe menţinerea în rezervă a producţiei de energie bazată pe cărbune şi pe ajustări ale unor proiecte de infrastructură de transport.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img