spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
Acasă#ReginaAnaPeste 9.000 de oameni vineri la catafalcul Reginei Ana

Peste 9.000 de oameni vineri la catafalcul Reginei Ana

-

Vineri, aproximativ 6.000 de oameni i-au adus un ultim omagiu Reginei Ana până în ora 17.00. Oamenii au așteptat răbdători la coadă și câte o oră și jumătate pentru a trece pe la catafalcul Majestății Sale.

UPDATE: Aproximativ 9.000 de oameni – femei, bărbați sau copii, tineri ori vârstnici – au trecut vineri pe la catafalcul Reginei Ana, aflat în Sala Tronului a Palatului Regal, și i-au adus un ultim omagiu.

- Advertisement -

Nicoleta Mirescu, născută în 1940, a povestit că „îl poartă pe Rege în suflet”, iar pentru Regină are „toată stima și respectul; a fost deșteaptă, frumoasă și bună”.

Nonagenara Ștefania Baicu, fost cercetător, a spus că Regina Ana a fost un om extraordinar.

- Advertisement -

„Îmi aduc aminte, ultima dată am întâlnit-o la Ateneu. Era deja cu cârjele, dar tot venea la concert. Îmi aduc aminte cu foarte mare plăcere de dânsa, am urmărit-o în toate ieșirile din incinta orașului, a fost un om extraordinar și care repede și-a dat seama de valoarea Regelui”, a afirmat femeia.

Nathan, evreu de origine română, a mărturisit că monarhia este unul dintre lucrurile pe care le respectă, „pentru că Regina Mamă Elena a ajutat poporul evreu în timpul Holocaustului”.

„Am venit să aduc un omagiu și să-mi exprim respectul față de această familie și să văd acest palat, să văd capacitatea acestui popor, care este cunoscută și apreciată în Israel”, a spus Nathan.

Zeci de membri ai Asociației pentru Reinstaurarea Monarhiei în România au depus coroane de flori în fața Palatului Regal și s-au închinat în fața catafalcului Reginei Ana.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img