spot_img
24.7 C
București
vineri, mai 24, 2024
Acasă#regelemihaiCHEIA înmormântării Regelui Mihai

CHEIA înmormântării Regelui Mihai

-

Principesa Margareta a amânat decizia de a se proclama Regina Margareta după moartea tatălui ei, #Regele Mihai, este anunțul făcut sâmbătă de apropiații săi. Miza acestei decizii stă însă în cine va fi prezent la funeraliile Regelui Mihai. Dacă reprezentanții importanți ai familiilor regale europene NU vor fi prezenți, Margareta NU numai că va fi o Regină pe hârtie, ci și o Principesă nerecunoscută de nimeni.  

COMENTARIU DE ANDREI BĂDIN

- Advertisement -

Decizia de moment a Margaretei e una corectă, dar termenul de AMÂNARE folosit de duetul Margareta-Duda indică că nu s-a renunțat la ideea pe care oamenii Palatului Elisabeta au diseminat-o în online ÎNAINTE de moartea biologică a Regelui Mihai: proclamarea Margaretei drept Regină, conform documentelor exclusive publicate de FLUX 24.

Aubonne le 24 janvier 2016. Le Roi Michel I De Roumanie avec la Reine Anne entourés de la Princesse Héritière Margareta et du Prince Radu ainsi que d’amis proches. © MORVAN ALAIN

De fapt, altele sunt calculele…

- Advertisement -

Cuplul Margareta și Duda știe foarte bine că în acest moment fără o recunoaștere internațională prin prezența la funeraliile Regelui Mihai a celor mai importante capete încoronate din Europa această eventuală proclamare a Reginei Margareta e doar o chestiune care doar va enerva opinia publică românească- a se vedea comentariile negative din ultimele zile.

Potrivit informațiilor FLUX 24 în acest moment doar Prințul Charles s-ar gândi la o eventuală participare la funeraliile Regelui Mihai. 

UPDATE; Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat, duminică, că la înmormântarea Regelui Mihai va participa prinţul Charles, dar şi un reprezentant al Casei Regale a Spaniei.

Chiar dacă Regele Mihai a fost un văr preferat al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, Lilibet cum îi spunea Mihai I verișoarei sale, în ultimul timp relațiile între Casele Regale română și britanică sunt foarte reci, nici un reprezentant al Palatului Buckingham nefiind prezent, de exemplu. la funeraliile Reginei Ana, iar Duda și Margareta nu au fost prezenți la recenta aniversare a nunții de platină a Elisabetei. La această ultimă informație unii ar putea explica că nu era un moment de sărbătoare pentru verii și nepoții români, dar nu știm nici acum dacă a existat o invitație oficială, mai ales că în acele zile cuplul Duda Margareta lansa cărți la București și nu avea nici un moment de reculegere pentru starea precară de sănătate a Regelui Mihai.

Regele Mihai a avut relații apropiate cu Familia Regală a Spaniei, în special cu foștii Suverani Juan Carlos și Sofia, fosta Regină a Spaniei fiind verișoara sa primară. Nici aceștia nu au participat la funeraliile Reginei Ana. Din motive deocamdată necunoscute public.

Regina Ana provine din Familia Regală a Danemarcei, dar nici Casa Regală din Copenhaga nu a dovedit o apropiere în ultimii ani cu cuplul Margareta-Duda.

Ca atare funeraliile Regelui Mihai vor fi un test pentru cuplul Margareta Duda.

Deocamdată nu avem nici un comunicat de condoleanțe din partea vreunei Case Regale.

Dacă vor convinge 2-3 capete încoronate importante din Europa să fie prezente la funeralii atunci probabil ar putea relansa proiectul personal, nu știm dacă și monarhia. 

Dacă nu, o dată cu finalul augustului Mihai I, Margareta și Duda vor rămâne doar niște veri și nepoți  nerecunoscuți de nimeni.

Drept urmare să urmărim cu atenție cine va fi sau nu va fi la funeraliile Regelui Mihai.

ASTA E CHEIA FUNERALIILOR REGELUI MIHAI

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img