spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneRaport EXPLOZIV al Congresului american: Armata SUA a MINŢIT în aşa zisul...

Raport EXPLOZIV al Congresului american: Armata SUA a MINŢIT în aşa zisul război împotriva ISIS

-

Responsabilii militari americani au cosmetizat informațiile pe care le difuzau despre eforturile SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, prezentând o imagine mult prea optimistă, acuză raportul unei comisii a Congresului american, potrivit France Presse transmite Radio France Internationale.

Documentul respectiv, redactat de membri ai Congresului, a fost comandat după avertismentele unui lansator de alertă, potrivit căruia șefii serviciilor de informații își triau datele destinate să fie făcute publice pentru a arăta o imagine mai puțin amenințătoare despre pericolele pe care le reprezenta gruparea jihadistă Statul Islamic și cosmetizau eforturile americane pe teren.

- Advertisement -

”De la jumătatea anului 2014 până la jumătatea lui 2015, responsabilii Comandamentului forțelor americane în Orientul Mijlociu au manipulat producția de informații pentru a atenua amenințarea pe care o reprezenta gruparea Statul Islamic în Irak”, a afirmat alesul republican Mike Pompeo, scrie France Presse.

Autorii raportului au intervievat zeci de analiști ai CENTCOM – Comandamentul forțelor americane în Orientul Mijlociu, mulți dintre aceștia considerând încadrarea lor la vremea respectivă ca fiind de intoxicare.

- Advertisement -

”Aproape 40 % dintre analiști au răspuns că fuseseră supuși presiunilor pentru a deforma sau suprima unele informații în timpul anului trecut”, notează raportul.

Inspectorul general al Pentagonului face în prezent o anchetă internă asupra acestui subiect, motiv pentru care Ministerul Apărării nu a răspuns detaliat deocamdată acuzațiilor formulate în raportul comisiei parlamentare, mai scrie France Presse.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img