VIDEO/ DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE DIN SCANDALUL DNA-INSPECȚIA JUDICIARĂ: Spectacolul a fost regizat de Florian Coldea, Elena Rădescu este omul serviciilor secrete, e în misiune tot timpul/ La DNA este un focar de infracționalitate

0

Procuroarea Elena Rădescu care a încercat să arunce în aer ancheta Inspecției Judiciare la DNA este cunoscută în sistemul judiciar că a lucrat cu serviciile secrete și cu Florian Coldea, fost prim adjunct al SRI, a declarat luni seară la B1 Tv fostul procuror Alexandru Lele, care el însuși a fost anchetat de aceasta.

Florian Coldea era considerat împreună Laura Codruța Kovesi ca reprezentând binomul SRI-DNA.

Elena Rădescu este într-o permanentă misiune tot timpul pentru servicii. Calcă peste cadavre când are o misiune de îndeplinit. Oameni de genul asta fac lucrurile murdare, a susținut Lele, care a fost cercetat de Rădescu în 2003.

Controlul făcut la DNA a declanşat un scandal în Inspecţia Judiciară, inspectorii sesizând CSM. Un memoriu a fost făcut chiar de Elena Rădescu, şeful echipei de control, care acuză conducerea instituţiei de implicare nelegală în verificări. Ceilalți membri ai echipei de control o acuză însă pe Rădescu.

E aproape de notorietate în lumea judiciară că Elena Rădescu a încercat să îl execute pe fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu la ordinul lui Florian Coldea, a mai  precizat Lele.

Ciprian Nastasiu cerceta afacerea jurnaliștilor români răpiți în Irak în care Florian Coldea era suspectat că ar fi subtilizat o mare sumă de bani din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea acestora.

CITIȚI ȘI: DOCUMENT EXPLOZIV: Procuroarea de la Inspecția Judiciară care vrea să o apere pe Kovesi implicată în urmărirea magistraților de către SIPA: DOSARUL LELE PANAIT

Conform fostului procuror, Elena Rădescu, de fapt, a încercat să compromită ancheta la DNA la ordin.

E predispusă la orice și face lucrurile murdare, a mai susținut acesta.

Elena Rădescu a fost implicată în multe cazuri controversate. Ea apare și în cazul Alexandru Lele-Panait.

Niciodată nu i se va întâmpla nimic doamnei Rădescu, a mai spus Lele.

La DNA este un focar de infracționalitate, a mai precizat Alexandru Lele.

În cazul lui Lele, procurorul general de la aceea vreme, Tănase Joița, a trimis o scrisoare șefului SRI pentru desemnarea unui ofițer care să se ocupe de suspiciunile la adresa unor justițiabili din județul Bihor sub pretextul că ar avea legături cu cetățeni arabi și că ar fi fost un caz de siguranță națională, nefiind probat nimic în final.

A urmat mai apoi un document scris olograf privind modalitatea de lucru.

Pe notă apare și numele persoanei care se ocupa de operațiune: Elena Rădescuactualul procuror inspector, Direcția inspecție pentru procurori de la Inspecția Judiciară. Ea a lucrat și la PNA, actualul DNA.

Elena Rădescu mergea în penitenciare. de unde obținea informații și colaborare, a afirmat  Lele.

DEZVĂLURIILE LUI ALEXANDRU LELE LA B1:

Jurnalistul Dan Andronic a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susține faptul că „Florian Coldea este la capătul firului scandalului legat de raportul Inspecției Judiciare asupra DNA”. Acesta explică în continuarea mesajului motivele pe care se bazează atunci când face această afirmație. Reamintim că urmare controlului dispus la DNA de ministrul Tudorel Toader, membrii echipei de control au dezvăluit o serie de presiuni făcute asupra lor în toată această perioadă și au demascat-o pe Elena Rădescu, șefa inspectorilor și fost procuror DNA.

„Florian Coldea este la capătul firului scandalului legat de raportul Inspecției Judiciare asupra DNA.Pe ce mă bazez? Pe faptul că fostul prim-adjunct, ex-fala SRI, F.C., A ORDONAT raportul asupra procurorului Ciprian Nastasiu. Care a fost făcut de dna procurorul Rădescu, care acum face scandal. Pe vremuri era protejata lui Amăriei și extrem de apropiată de Botoș. De ce vroia să scape de Nastasiu?”, susține jurnalistul.

Elena Rădescu, doamna inspector care se plânge că vai ce lucruri rele vroiau să facă colegele ei în controlul de la DNA, este una și aceeași persoană care acum mulți ani, împreună cu Tamara Manea, a executat raportul în urma căruia procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu a avut o grămadă de probleme.Omul care vroia să se debaraseze de Ciprian Nastasiu la acel moment este unul și același cu cel care a apărat-o pe șefa DNA ani de zile. Nu-s deloc alți actori(După controlul Inspecției Judiciare de la DNA și după momentul în care pe piață au apărut informații că raportul va fi dur pentru conducerea DNA, Elena Rădescu, inspectorul care a coordonat controlul, a scris un raport în care a spus că trei colege ale ei ar fi procedat neregulamentar. De fapt colegele Elenei Rădescu sunt cele care au dorit să scrie în raport neregulile descoperite la DNA, spun surse din piață, iar doamna Rădescu pare a face tot posibilul să ducă în derizoriu problemele), a scris jurnalistul Cristi Ciupercă pe facebook.