spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasămediuUn fost prim secretar PCR a devenit membru PNL

Un fost prim secretar PCR a devenit membru PNL

-

Liberalii hunedoreni au ignorat total Decalogul de integritate adoptat de Consiliul Național al partidului și l-au primit în partid cu brațele deschise pe Ilie Păducel, primarul orașului Petrila, fost prim-secretar al Partidului Comunist Român în Petrila, scrie Hunedoara Liberă.

- Reclama -

Liderii PNL l-au și validat drept candidat pentru funcția de primar al orașului la alegerile locale din 2016. Ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, fostul activit PCR devine automat și președinte al PNL Petrila!

Fost activit PCR cu acte în regulă!

TreIlie-Paducel1cutul politic al primarului din orașul Petrila, cel mai mare din județ, este marcat profund de apartenența la fostul sistem comunist de dinainte de 1989. Astfel, potrivit propriului CV, între anii 1981 și 1988, Ilie Păducel a deținut funcția de secretar al comitetului PCR de la Exploatarea Minieră Lonea, după ce, anterior, a fost președintele sindicatului de la aceeași exploatare minieră (1979-1981). Partidul Comunist Român a avut grijă de Ilie Păducel și, după cei 8 ani în care a condus partidul la EM Lonea, având grijă ca minerii să-și însușească idealurile dictaturii comuniste, l-a pus primar al orașului (președinte al Comitetului Executiv al Consiliului Popular). Mai trebuie menționat că Ilie Păducel este aboslvent al Academiei „Ștefan Gheorghiu”.

După 1989, alungat de valul revoluționar, Ilie Păducel s-a întors în mină, ca artificier. În 1996 însă, Păducel s-a reactivat, s-a curățat de praful de cărbune și a candidat la funcția de primar. A câștigat și, de aproape 20 de ani, este edil al acestui oraș. Cum îi șade bine oricărui fost nomenclaturist, Ilie Păducel s-a perindat de-a lungul anilor pe la mai multe partide (PD, PDSR, PSD, PDL, PSD),  pentru ca în final să ajungă la… PNL!

Marginalizat de PSD, reșapat de PNL

PSD Hunedoara nu l-a mai validat pe Ilie Păducel drept candidat la alegerile locale din 2016, liderii acestui partid motivând prin faptul că nominalizarea sa nu respectă criteriile de integritate impuse de conducerea partidului. Ca într-un banc prost, cei care au sărit imediat să-l adopte pe Ilie Păducel au fost… liberalii, cei care s-au angajat să continue proiectul lui Klaus Iohannis de face un alt fel de politică! Deși primirea în partid s-a făcut în urma unei ședințe a conducerii județene care este contestată de liberalii din Petrila (Curtea de Arbitraj a PNL a fost deja sesizată), liderii PNL Hunedoara prezintă racolarea lui Ilie Păducel ca pe o mare reușită.

Co-președintele PNL Hunedoara, tânărul deputat Bogdan Țîmpău, susține că intrarea lui Ilie Păducel în partid este o reușită și că va garanta câștigarea alegerilor din 2016 în Petrila. „Decizia este luată, domnul Ilie Păducel este candidatul nostru și vom câștiga, fie că le convine unora sau altora”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Bogdan Țîmpău.

Co-președintelui PNL Hunedoara îi dă apă la moară un alt deputat liberal care salută primirea în partid a fostului activist PCR. Este vorba despre deputatul PNL Carmen Hărău, la rândul său fostă membră PDSR și PSD. Cu aceeași atitudine cinică (dacă ne raportăm la „politica altfel” promovată de Klaus Iohannis și liderii PNL), deputata spune fără nicio reținere: „Nu am participat la acea ședință, dar aș fi votat intrarea domnului Păducel dacă eram în sală. Valea Jiului este un loc consistent, insistent și sistematic distrus de PSD. Ca un partid care face politică ca să guverneze, PNL este interesant să fie la putere, nu în opoziție. Domnul Păducel vine, spre surprinderea mea, cu un potențial care… pur și simplu te lasă fără aer. Politica se face pe voturi!”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img