spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriPăpuşarul de la Chişinău a livrat basarabence politicienilor români

Păpuşarul de la Chişinău a livrat basarabence politicienilor români

-

„Plahotniuc (n. red- desemnat premier de o majoritate parlamentară la Chişinău) a utilizat șantajul, coruperea conștiințelor, metode dintre cele mai neortodoxe pentru a-și atinge scopurile. Spre exemplu aducea «plutoane» de femei pentru a le oferi politicienilor bucureșteni. Avea și un club de noapte la Chișinău care era vizitat de multă «lume bună» de la București“, a declarat la Adevărul Live Ion Sturza despre legăturile subterane dintre oamenii politici de pe cele două maluri ale Prutului.

- Reclama -

CITEŞTE ŞI:Cine e PĂPUȘARUL de la Chișinău/ Legătura cu PSD și Cosmin Gușă/ Jocul Moscovei

Sturdza fost premier al Moldovei în 1999 a fost recent nominalizat pentru a forma un nou guvern de către președintele Nicolae Timofti, dar a nu a obţinut votul Parlamentului.

De asemenea, fostul premier al Republicii Moldova spune că Plahotniuc s-a lansat în politică în 2009 cu ajutorul partidelor proeuropene, ajungând în scurt timp să controleze aproape toată sfera economică și sistemul judiciar de peste Prut, devenind un soi de „Al Capone“.

Ion Sturza suţine că relaţia actuală cu Federaţia Rusă este cu totul alta în prezent şi că, în situaţia actuală, moscova nu mai poate fi „umbrelă“ pentru niciun stat. „Cât am fost la Chișinău, fiind propus să formez un guvern, nu am resimțit o presiune din partea Moscovei. O spun ca un insider care cunoaște bine situația din Republica Moldova. Moscova dispune de resurse limitate pentru a susține Moldova. Rusia nu mai poate fi umbrelă pentru nimeni în prezent“, spune Sturza. Mai mult, spune acesta, Moscova ar vrea să se debaraseze nu numai de Republica Moldova, ci inclusiv de republica seaparatistă Transnistria, dependentă în proporţie de 70% de finanţare rusă pentru salarii şi pensii.

Sturza a mai spus la Adevărul Live că este grav faptul că Republica Moldova nu mai este susținută nici de România și nici de Uniunea Europeană. „Toți partenerii noștri sunt deziluzionați de elita moldovenească“, a spus fostul premier al Moldovei. El a spus că Uniunea Europeană nu poate gestiona mai multe crize deodată, iar acum este ocupată cu problemele provocate de refugiați și nu are puterea să se implice în soluționarea crizei de la Chișinău.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img