spot_img
28.7 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăJustitieTurnătorul Dinu Pescariu începe să vorbească despre Kovesi și Coldea

Turnătorul Dinu Pescariu începe să vorbească despre Kovesi și Coldea

-

Dezvăluiri făcute de Dinu Pescariu în exclusivitate pentru Antena 3. În interviu, Dinu Pescariu vorbește și despre vizitele fostului prim adjunct SRI Florian Coldea în complexul său de lux din Floreasca, dar și despre întâlnirile cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

El a fost denunțătorul DNA la început în dosarul Microsoft, dar recent a fost  inculpat într-un dosar și este cercetat în altul care are legătura cu trecerea bazei sportive în proprietatea sa .

Pescariu a spus că fostul șef al SRI, George Maior, dar și fostul premier Victor Ponta au fost la complexul său, precum și liderul PSD Liviu Dragnea.

Dinu Pescariu a declarat că a fost de mai multe ori în biroul Laurei Codruța Kovesi, dar a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar mai colabora cu DNA. „Problema nu este DNA-ul, ci oamenii din fruntea acesteia!”, a spus fostul tenismen pentru Antena3.

Pescariu a declarat că Afacerea Microsoft în care el și alți oameni de afaceri , alături de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, sunt anchetați cuprinde mai multe dosare, dar într-unul dintre ele nu se face nimic pentru „că sunt semnăturile unora importanți și nu se dorește să se ajungă la aceștia”.

Concret Pescariu s-a referit la dosarul EADS.

FRAGMENT DIN INTERVIUL DE LA ANTENA 3:

 Cu Laura Codruţa Kovesi v-aţi întâlnit vreodată?

Da.

Când? Unde?

M-am întâlnit. La dânsa în birou, de pildă.

V-au cerut cei de la DNA să faceţi denunţuri?

Da! Mi-au cerut.

Şi aţi făcut?

Evident că am făcut….

Am fost în relaţii apropiate cu Dorin Cocoş. Eram prieteni. Nici pentru el nu a fost uşor să facă închisoare în urma unui denunţ pe care practic l-am făcut eu. Doar că povestea este un pic mai amplă şi o dată ce voi fi în faţa judecătorului şi voi face prima mea declaraţie ca şi inculpat în acest dosar îmi va fi mult mai simplu să vorbesc despre tot ceea ce s-a întâmplat

 „E neplăcut să vezi cum o carieră şi o viaţă pe care ţi-ai dedicat-o sportului este făcută praf în doi timpi şi trei mişcări. Din păcate pentru mine am făcut o greşeală. Greşeala respectivă mi-am asumat-o şi am plătit pentru ea. Extrem de scump.Doar că ceea ce se încearcă acum e o fabricare de greşeli după greşeli. Ori nu e cazul. Eu am greşit o dată, mi-am asumat treaba asta, am avut şansă ca legea să mă apere, să spunem, şi asta a fost. Din păcate ceea ce s-a cosntruit de-alungul timpul nu are legătură cu realitatea. Şi ceea ce se întâmplă acum este…. Am greşit în momentul…practic este greşeala pe care mi-am asumat-o în primul denunţ pe care l-am făcut la DNA” a declarat Pescariu.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img