spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeTeodor Mărieș despre extinderea urmăririi penale în dosarul Revoluției: Încearcă să braveze...

Teodor Mărieș despre extinderea urmăririi penale în dosarul Revoluției: Încearcă să braveze puțin

-

Extinderea urmăririi penale în cazul Revoluției din 1989 nu reprezintă o noutate și cursul dosarului nu se va schimba, atâta timp cât Secția Parchetelor Militare este condusă de aceiași oameni. O spune la RFI Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie.

- Reclama -

Urmărirea penală în dosarul Revoluţiei a fost extinsă pentru infracţiuni contra umanităţii. Decizia a fost luată, miercuri, de Parchetul instanţei supreme. Procurorii susțin că, pentru păstrarea puterii, noua conducere politică şi militară instaurată după 22 decembrie 1989 a determinat uciderea, vătămarea corporală și lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane.

Teodor Mărieș spune însă că decizia Parchetului nu schimbă cu nimic lucrurile:

”Nu este vorba despre o extindere, este un act procedural care trebuia făcut, în opinia asociației pe care o reprezint, imediat după 13 iunie când dosarul Revoluției a fost redeschis. Practic confirmarea redeschiderii făcută de Bogdan Licu, procuror general interimar, în aprilie, a fost reconfirmată de către doamna Cozma, judecătoare la Înalta Curte. Deci am pierdut alte câteva luni, timp în care procurorii practic nu au făcut nimic. Deci este un act procedural normal, este bine că s-a făcut. Legat de extindere… eu cred că ei încearcă să braveze puțin pentru că, de-a lungul timului, nu s-a lucrat la aceste dosare decât în anii 1998-1999 și 2005 -2007. Aceștia sunt de fapt anii în care s-a lucrat efectiv la aceste dosare – este o chestiune care a fost transmisă de MAE la CEDO și pot și eu confirma pentru că știu că doar în aceste perioade s-a lucrat”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img