spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăFapt DiversCreștere spectaculoasă a veniturilor Facebook: peste 7 miliarde de dolari în trimestrul...

Creștere spectaculoasă a veniturilor Facebook: peste 7 miliarde de dolari în trimestrul III

-

Compania Facebook a avut în trimestrul trei al acestui an venituri de 7,01 miliarde dolari, în creștere cu 56% față de aceeași perioadă a anului 2015, iar profitul net aproape s-a triplat, de la 896 milioane dolari, la 2,3 miliarde dolari, reiese din raportul financiar publicat recent de companie.

- Reclama -

Veniturile totale din publicitate au fost în perioada amintită de 6,82 miliarde de dolari, din care publicitatea mobilă a reprezentat 84% (față de 78% în urmă cu un an).

Numărul total de utilizatori care intră în rețea cel puțin o dată pe zi a fost de 1,18 miliarde, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre aceștia 1,09 folosesc dispozitivele mobile, cu 22% mai mult decât în urmă cu un an.

Facebook intenționează să își mărească în continuare baza de utilizatori, în special în țările aflate în dezvoltare, unde rata de penetrare a serviciilor sale este încă scăzută.

Aproape jumătate din veniturile Facebook vin din SUA și Canada unde venitul mediu/user este de 15 dolari, față de 3,89 dolari în restul lumii.

În ciuda rezultatelor peste așteptări, acțiunile Facebook au scăzut miercuri seara cu până la 8,5%, după ce directorul financiar al gigantului american, David Wehner, a afirmat, într-o întâlnire cu analiștii, că creșterea va încetini semnificativ din cauza limitării numărului de anunțuri publicitate care pot fi încărcate fără a deranja utilizatorii, transmite Reuters.

El a mai spus că 2017 va fi un an al investițiilor agresive, care vor duce la o creștere substanțială a cheltuielilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img