spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriSRI și FBI: Cum a fost executat Dumbravă al americanilor prins în...

SRI și FBI: Cum a fost executat Dumbravă al americanilor prins în câmpul tactic

-

Unul dintre cei mai experimentați agenți ai Biroului Federal de Investigații (FBI, poliția federală) al SUA, Peter Strzok, suspectat că a scris mesaje în care l-a criticat pe președintele Donald Trump, a fost exclus din ancheta sensibilă privind ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale americane, a indicat sâmbătă biroul procurorului special însărcinat cu dosarul privind Rusia, relatează AFP.

Peter Strzok (foto) ”este considerat drept unul dintre anchetatorii cei mai experimentați și de încredere ai contraspionajului FBI’‘, scrie The New York Times. El a participat, de asemenea, la ancheta privind email-urile lui Hillary Clinton, în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Or, Peter Strzok avea o relație în acea vreme cu o avocată a FBI, potrivit The Washington Post. Cei doi ar fi făcut schimb de mesaje ce indicau un parti-pris împotriva lui Donald Trump și altele aparent favorabile referitoare la rivala lui democrată Hillary Clinton.

Potrivit The New York Times, Strzok a fost trecut la serviciul pentru resurse umane al FBI.

Strzok, adjunctul șefului contraspionajului din cadrul poliției federale, a fost până în această vară în prima linie a anchetei conduse de către procurorul special Robert Mueller privind ingerința Moscovei și suspiciunile privind o înțelegere între membrii echipei de campanie a lui Trump și Kremlin, potrivit The Washington Post și The New York Times, care invocă fiecare mai multe surse anonime.

În România în SRI, echivalentul românesc al FBI, secretarul general Dumitru Dumbravă este ținut în funcție cu toate că există mai multe indicii privind implicarea sa în justiție, celebrul câmp tactic pe care l-a menționat generalul SRI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img