spot_img
17 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăDezvaluiri„Slinosu”, aghiotantul lui Stolojan, ”cu profil de servicii secrete”, a pus mâna...

„Slinosu”, aghiotantul lui Stolojan, ”cu profil de servicii secrete”, a pus mâna pe ROMATSA

-

La două dintre cele mai importante unități aflate sub tutela Ministerului Transporturilor – Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) și Regia Autonomă „Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA”, au fost impuși ca administratori provizorii, pentru patru luni, o serie de persoane controversate, dar garantate și susținute politic.Însă, una dintre cele mai surprinzătoare mișcări a avut recent la ROMATSA, unde printre cei patru administratorii provizorii, a fost impus și controversatul Corvin Nedelcu, administrator și la CN Aeroporturi București, scrie Puterea.

Drumul venerabilului lui Stolojan, de la cățărat pe munți la administrator de aeroportDEZVĂLUIRILE DIN PUTEREA

- Advertisement -

Despre Corvin Nedelcu se știe că este un fost ofițer de armată, trecut la SPP, unde s-a remarcat ca fiind aghiotantul lui Teodor Stolojan, pe vremea când acesta era premier. De fapt, la acea vreme, lui Stolojan îi plăcea să hoinărească prin munți, și nimeni din cei care-i asigurau paza nu prea voia să-l însoțească. Dar, într-un final, a fost ales să meargă Corvin Nedelcu, pe care cei din SPP îl botezaseră „Slinosu’”.

Ce legătură are un fost ofițer de armată, trecut pe la SPP, cu ROMATSA și CN Aeroporturi București? Cam niciuna. Decât poate recomandarea relațiilor de partid, adică PNL, fost PDL, și susținerea pe linie masonică, fiind cunoscut faptul că acesta, pe vremea când era secretar general al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, era venerabil în Loja „Izvorul Înțelepciunii”. După „lăsarea la vatră” din SPP, Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom „1 Mai” Ploiești, societatea privatizată ulterior în favoarea unei firme a omului de afaceri Gabriel Comănescu, Aquafor Internațional. De altfel, Nedelcu a fost angajatul firmelor Upetrom și Aquafor Internațional până în 2008. Trebuie subliniat că Nedelcu se laudă cu faptul că, în 2007, a fost cavalerul de onoare la cununia lui Vlad Stolojan, fiul fostului premier. Ulterior, ajungând la Ministerul Educației printr-o ordonanță de urgență promovată, în 2010, o firmă controlată de el a intrat în posesia hotelului și restaurantului de la complexul Olimpia, din Capitală. Practic, prin acea ordonanță, promovată chiar de el, Nedelcu a dat dat un tun financiar de mari proporții la Complexul Sportiv Olimpia din Capitală. Numele său a fost intens mediatizat în scandalul terenurilor de la Baza sportivă Olimpia din Capitală, pe vremea guvernării Boc, adică prin anii 2009-2010, când ministru al Educație era Daniel Funeriu. 

- Advertisement -

“Nedelcu a fost axul central al acestei afaceri”

În „Gazata sporturilor” de la acea vreme, Cătălin Tolontan relata cu lux de amănunte despre implicarea lui Corvin Nedelcu în afacerea terenurilor de la Olimpia.

„Pe 2 decembrie 2010, tot Funeriu aprobă Referatul de oportunitate numărul 447 pentru achiziţionarea

terenului, referat întocmit de Puiu Gîrbă, director în minister și care mai fusese semnat de Nedelcu și

Melinte. Cu doar trei zile înainte, pe 30 noiembrie

2010, Funeriu fusese informat de către Corvin Nedelcu despre restituirea terenului în natură, primul pas al răscumpărării.

Nedelcu, profil de servicii secrete

„Nedelcu a fost axul central al acestei afaceri”, spune o sursă a Gazetei. Mai mulţi directori din minister, printre care ș eful de juridic Alin Cârstoiu, sunt vizaţi în raport.

Extrem de tânăr pentru postura de șef al juridicului

la ANST, sub 30 de ani, Cârstoiu este un alt favorit al lui Nedelcu, “plus că s-a lăudat în Agenţie că e amic cu Alin Petrache”.

Nedelcu este descris ca om cu profil și acţiuni de servicii secrete îndrăgostit de business. Mai multe surse susţin că asta este și îngrijorarea actuală a serviciilor secrete ca instituţii: apetitul pentru afaceri al multor oameni de-ai lor le-a scăpat de sub control. Nu mai știe nimeni dacă se fac bani pentru ele, pentru partide sau bani personali.

Nedelcu l-a impresionat pe Funeriu, care l-a promovat, prin „stilul său focusat, de rezolvator de probleme”, potrivit unei relatări din minister.

Momentul care a șocat lumea sportului

Fost angajat al SPP, Nedelcu a lucrat, din calitate de angajat al ANST ș i apoi al ministerului Educaţiei, la un HG care a expus bazele sportive unor posibile schimbări de destinaţii, „moment care a șocat lumea sportului”.

În 2012, după schimbarea de Guvern, Nedelcu este concediat din Ministerul Educaţiei și se ocupă, potrivit unei relatări din Ziua de Constanţa, de „logistica mișcării politice a lui Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef al SIE”.

În ultima vreme a fost văzut de cîteva ori la Palatul Cotroceni, ca vizitator al lui Funeriu, în prezent consilier al președintelui României (n.red-la aceea vreme)

A asistat la negocieri fără să aibă dreptul

„Nedelcu a participat la negocierile de stabilire a preţului terenului de la Olimpia, deși nu avea nici o postură oficială în Comisia de negociere”, scrie în constatările oficiale ale controlului făcut de către oamenii din ANST.

„Pe parcursul negocierilor, Nedelcu a fost tăcut ca o lebădă”, completează o sursă a Gazetei. “Directoarea Neagu de la Olimpia și cei din minister știau exact cît trebuie să plătească, iar ochii lui Nedelcu se mișcau urmărind concretizarea dealului de 24 de milioane de lei”, descrie sursa.

Așa s-a semnat actul care a parafat cea mai mare achiziţie de teren pentru o bază sportivă românească, în urma restituirii proprietăţii. Cea mai scumpă achiziție despre care n-a ș tiut nimeni dintre cei care au finanțat-o.

«Se observă o urgentare nejustificată în încheierea acestei tranzacții imobiliare de la Clubul Olimpia»

«Prețul zonei era de 250 de euro pe metru, dar achiziția s-a făcut la 385 de euro pe metru»

«Toate acestea conduc la suspiciunea unui interes în încheierea acestei tranzacții»”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img