spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneMinistrul de externe italian a demisionat de la conducerea 5 Stele, cel...

Ministrul de externe italian a demisionat de la conducerea 5 Stele, cel mai mare partid din coaliția guvernamentală de la Roma

-

Luigi Di Maio şi-a anunţat miercuri demisia de la conducerea Mişcării 5 Stele (M5S), principalul partid din coaliţia de guvernare din Italia, relatează DPA.

- Reclama -

„Sunt astăzi aici pentru a-mi înainta demisia din funcţia de lider politic al Mişcării 5 Stele”, a spus Di Maio într-un discurs susţinut la o reuniune a partidului la Roma.

Politicianul în vârstă de 33 de ani este de aşteptat să rămână totuşi ministru de externe.

Di Maio conducea M5S din septembrie 2017.

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat anterior anunţului că va respecta orice decizie luată de ministrul său de externe.

Deşi nu este de aşteptat ca demisia lui Di Maio să ducă la căderea guvernului, ea evidenţiază divizările profunde existente în interiorul Mişcării 5 Stele.

Partidul, cel mai mare din actuala coaliţie guvernamentală de la Roma, din care mai face parte şi Partidul Democrat, a fost afectat de numeroase dezertări şi de prăbuşirea în sondajele de opinie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...