spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăArmataSenatul american taie bugetul pentru Deveselu

Senatul american taie bugetul pentru Deveselu

-

Senatul Statelor Unite a eliminat din proiectul de buget al Pentagonului pe anul viitor articolul referitor la accelerarea instalării de noi capabilități la sistemul de apărare de la Deveselu, informează profit.ro.

- Reclama -

Totul după ce, în iulie, Casa Albă s-a opus proiectului, motivând că eficiența acestor noi capabilități nu a fost încă dovedită și că nu sunt cunoscute potențialele consecințe neintenționate pe care acestea le-ar putea avea asupra populației din zonă.

Articolul respectiv stipula utilizarea de fonduri bugetare pentru cercetare, dezvoltare, testare și evaluare în anul fiscal 2018 (octombrie 2017 – septembrie 2018), în scopul continuării dezvoltării, achiziției și desfășurării de capabilități antiaeriene la bazele Aegis Ashore din România și Polonia.

Articolul a primit votul pozitiv al Camerei Reprezentanților, însă a fost eliminat din proiectul de buget de către Senat luna trecută, nemairegăsindu-se în ultima variantă a draftului de act normativ.

Senatul american a menținut, însă, în bugetul de apărare al SUA pe anul viitor alocarea de aproape 3 milioane de dolari destinată upgradării infrastructurii bazei aeriene românești 71 de la Câmpia Turzii, care dispune de avioane americane de tip F16 Fighting Falcon.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img