spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriRăzboi Inspecția Judiciară-DNA

Război Inspecția Judiciară-DNA

-

Inspecția Judiciară apreciază comunicatul de presă transmis, vineri, de DNA drept o nouă tentativă de atragere a IJ „într-un spațiu străin valorilor deontologice”, susținând că „astfel de manifestări emoționale” exced conduitei unui magistrat.

- Reclama -

„Comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție din 6 octombrie 2017 conținând, printre altele, imputații la adresa conducerii Inspecției Judiciare privind gestionarea confidențialității unor documente vizând activitatea de inspecție realizată la această unitate de parchet este o nouă tentativă de atragere a Inspecției Judiciare într-un spațiu străin valorilor deontologice care ar trebui împărtășite de toți cei care înfăptuiesc actul de justiție”, se arată într-un comunicat IJ transmis AGERPRES.

Sursa citată consideră că asemenea manifestări nu pot fi temei pentru furnizarea unor informații care nu sunt destinate publicității.

„Conducerea Inspecției Judiciare apreciază că astfel de manifestări emoționale concretizate în acuze neîntemeiate excedează conduitei pe care un magistrat trebuie să o adopte în exercitarea atribuțiilor de serviciu și nu pot constitui temei pentru furnizarea unor informații nedestinate publicității”, se mai arată în comunicat.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a construit sentimentul de credibilitate și respect al legii, dând instituției prestigiu și putere, și are calitățile necesare pentru a-și exercita în continuare funcția de conducere, se arată în concluziile raportului de control al Inspecției Judiciare (IJ), făcute publice, vineri, de DNA.

Potrivit sursei citate, Kovesi a reușit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regăsindu-se în statisticile pe anul 2016 și primul semestru al anului 2017, atât la nivelul întregii unități, cât și la nivelul secțiilor și serviciilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img