spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămareSCANDALUL COPIILOR CETĂȚENI ROMÂNI MINORI DAȚI UNUI CUPLU GAY BRITANIC / Ambasadorul...

SCANDALUL COPIILOR CETĂȚENI ROMÂNI MINORI DAȚI UNUI CUPLU GAY BRITANIC / Ambasadorul britanic, convocat la Senat/Vineri se judecă la Londra arestarea tatălui/ Cei doi minori NU dețin cetățenia britanică

-

Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a fost convocat miercuri la Comisia de Politică Externă din Senatul României în scandalul Florin Barbu, un român stabilit în Marea Britanie și ai cărui doi copii minori au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali. Vineri, la Londra, se va judeca cererea de arestare a lui Florin depusă de organele de asistență socială pe motivul că acesta ar fi dezvăluit opiniei publice informații despre copii săi ajunși la cuplul de gay.

- Reclama -

Paul Brumell a avut miercuri o întâlnire cu senatorii Petru Filip, președintele Comisiei de politică externă, și Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei.

În weekend, ambasadorul britanic a participat la parada gay din București (foto).

ukConsider ca este innaceptabil ca o alta tara sa decida asupra destinelor unor copilasi romani, iar aceasta situatie ne obliga sa facem toate demersurile necesare sa aparam drepturile copilasilor romani, a declarat pentru FLUX 24 senatorul Ben-Oni Ardelean.

Ardelelean a precizat punctele principale ale discuției cu ambasadorul britanic:

Cazul Barbu – ieri i-am prezentat ambasadorului Marii Britanii un tablou complex asupra cazului, insa includ aici doar cateva considerente, fara a intra pe fondul juridic amplu ce compune acest caz:  

 1.     Este obligatia constitutionala a autoritatilor romane sa isi apere cetatenii romani, iar copilasii lui Claudia Racolta si Florin Barbu, respectiv Andy si Diana, detin DOAR cetatenia romana!

2.     Adoptia internationala in Romania este interzisa, iar instanta a decis in Marea Britanie adoptia unor copii avand, repet, doar cetatenia romana!

3.     Casatoria intre homosexuali este interzisa in Romania, iar instanta a decis adoptia spre un cuplu de homosexuali;

4.     Nu vreau sa discut pe fond de ce copilasii au fost luati de la parinti, dar cetatenia lor romana ne obliga sa cerem stramutarea cazului in Romania. Acest lucru a fost cerut instantei britanice in scris de autoritatile romane din 2014, pozitie pentru care s-a pledat si saptamana trecuta in fata instantei de catre reprezentantul sectiei consulare; 

5.     Andy si Diana nu au gresit cu nimic, iar doar preluarea in custodie de catre autoritatile romane competente, eventual familia extinsa, poate cu adevarat sa respecte interesul superior al copilului (concept extrem de interpretabil!). Oricum, interesul superior al copilului este pastrarea identitatii religioase (Andy si Diana au fost botezati ortodocsi, iar BOR interzice homosexualitatea!), identitatii lingvistice (cand au fost preluati vorbeau doar romaneste, iar acum ni se comunica ca nu mai vorbesc romaneste!) sau identitatii culturale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img