spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneDECLARAȚIE BOMBĂ: Comisar european EXPLICĂ #Brexit: Există o LIPSĂ de democrație în...

DECLARAȚIE BOMBĂ: Comisar european EXPLICĂ #Brexit: Există o LIPSĂ de democrație în Europa

-

„Există o lipsă de democrație în Europa? Poate”, a declarat miercuri comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, în vizită în Washington D.C. informează France Presse conform Agerpres.

- Reclama -

„Există o lipsă de democrație în Europa? Poate. Trebuie să vedem ce se poate face în mod diferit”, a asigurat ea în fața unor jurnaliști, adăugând că scandalul crizei migrației de asemenea a cântărit greu în balanța #Brexit.

- Advertisement -

Comisarul a recunoscut, de asemenea, că deficiențele democratice din UE ar fi jucat un rol în votul britanic pentru ieșirea din blocul european.

„În Regatul Unit, când aveți o situație în care timp de decenii liderii politici au făcut responsabilă UE pentru orice greșeli de pe glob, nu se poate aștepta ca (populația) să înceapă să iubească UE în două săptămâni de campanie”, a mai afirmat Cecilia Malmström.

- Advertisement -

„Trebuie să existe o reflecție asupra modului în care ei tratează Uniunea Europeană”, a adăugat ea.

Comisarul a mai susținut că Brexitul nu are nicio legătură cu controversa asupra negocierilor comerciale dintre UE și SUA pentru a ajunge la un acord de liber schimb, cunoscut sub numele de TTIP sau Tafta.

„Din cauza lipsei de transparență privind TTIP? Nici eu nu cred, ar fi o concluzie cu totul eronată”, a subliniat ea.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img