spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăBasarabiaPARTIDELE PRO RUSEȘTI SUSȚINUTE DE GRUPURILE FOSTULUI PREMIER ARESTAT FILAT ANUNȚĂ NOI...

PARTIDELE PRO RUSEȘTI SUSȚINUTE DE GRUPURILE FOSTULUI PREMIER ARESTAT FILAT ANUNȚĂ NOI MANIFESTAȚII JOI LA CHIȘINĂU: Cel puțin13 răniți în urma incidentelor de la Parlamentul din Chișinău/ Președintelui Partidului Liberal i s-a spart capul/Noul guvern moldovean a depus jurământul miercuri seară în secret

-

Ministrul interimar de Interne moldovean, Oleg Balan, a declarat pentru Radio Europa Libera ca in timpul protestului din Chisinau au fost raniti 5 civili si 8 politisti, adica cel putin 13 persoane.

Initial presa moldoveneasca anuntase 10 raniti din partea protestarilor.

- Advertisement -

Proteste sunt anuntate joi la Chisinau organizate de Platforma DA pro Filat, grupul de initiativa al Maiei Sandu, fost ministru al invatamantului in cabinetul Leanca, PSRM (Dodon) si Partidul Nostru (Usatii), cele doua partide pro rusesti din Moldova.

Miercuri seara, Platforma DA prin liderul său Andrei Năstase a anunțat la postul 7 Tv din Moldova că au o înțelegere cu partidele pro rusești care vizează și o acțiune comună după alegeri. Același lucru l-a anunțat și grupul Maiei Sandu.

- Advertisement -

ÎNREGISTAREA EMISIUNII DE LA 7 TV

Protestele au fost declansate de investirea noului guvern moldovenean, protestarii cerând alegeri anticipate.

21.30: Potrivit surselor citate de Publika TV, bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău a fost blocat, iar protestarii nu mai sunt în clădirea Parlamentului.

video-liderului-pl-mihai-ghimpu-i-au-spart-capul-in-timpul-protestelor-1453318769Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a fost atacat în timpul protestelor de miercuri seară. Liberalului i-a fost spart capul după ce a votat pentru Guvernul Filip, informează UNIMEDIA.

Protestatarii l-au atacat și au strigat „Iuda!”, acuzându-l de trădare. Incidentul a avut loc în apropierea Cinematografului Patria.

UPDATE: 23.30: Noul guvern condus de Pavel Filip a depus jurământul miercuri seară în secret la Chișinău. Inițial se anunțase că acest lucru va avea loc joi. Șeful Administrației Prezidențiale a confirmat că jurământul a fost deja depus.

22.00: Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va anunța joi, 21 ianuarie, ora, ziua și locul unde va fi învestit Guvernul Filip. Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt Vlad Țurcanu în cadrul unei intervenții la Jurnal TV. Guvernul Filip a fost votat în Parlament, dar nu a fost investit miercuri de președinte.

„Nicolae Timofti este informat despre ceea ce se întâmplă. Vom reveni ulterior cu o reacție”, a precizat Țurcanu.

Potrivit Agora.md, la protestele din fața parlamentului s-au mobilizat simpatizanți ai Platformei DA și ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, dar și ai Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon. Cele două partide sunt pro rusești.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img