VIDEO/ȘOC ÎN INSTANȚĂ ÎN DOSARUL ALINA BICA: Martorul principal NEAGĂ

0
1797

Unul din martorii cheie din dosarul Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT, și-a schimbat radical declarația în instanță.  Informația a fost prezentată în emisiunea „Ediția de seară”, moderată de Victor Ciutacu, la România TV.

Declarația procuroarei Silvia Ștefănescu a fost unul din motivele pentru care Alina Bica a fost arestată preventiv. Procuroarea declara inițial că Alina Bica i-a sugerat ca Ovidiu Tender să fie salvat în procesul în care era judecat, recomandându-i să fie cerută pentru omul de afaceri o pedeapsă de închisoare cu suspendare.

La aproape 12 luni distanţă, Silvia Ştefănescu a apărut ca martor în faţa judecătorilor, iar declaraţiile sale indică că Alina Bica nu ar fi încercat salvarea lui Ovidiu Tender.

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a declarat, la România TV: „Era de aşteptat să iasă adevărul la iveală. Doamna Bica nu a făcut lucrurile pentru care este cercetată şi pentru care a stat la „beciul domnesc” şi la Penitenciarul Târgşor. În cazul doamnei Ştefănescu, probabil conştiinţa şi-a spus cuvântul şi până la urmă omul vrea să doarmă liniştit cu capul pe pernă”.

Avocata a adăugat: „Doamna Ştefănescu a fost audiată timp de patru ore şi jumătate, pentru că nimănui nu-i venea să creadă întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Şi noi ca avocaţi am fost stupefiaţi, instanţa de judecată la fel. Singura concluzie a fost că în baza unor declaraţii un om poate sta la puşcărie degeaba”.

„Replica Alinei Bica a fost Silvi, nu eşti de acord cu mine?” În acest context, i-am zis că da, mi-a dat stiloul ei şi am scris în sensul celor arătate, aspect ce rezultă şi din caietul de şedinţă de analiză a soluţiilor. După acest episod, dându-mi seama că am acceptat cu prea multă uşurinţă propunerea procurorului şef direcţie, la Curtea de Apel Bucureşti, fiind planificată în şedinţa de judecată, i-am cerut Claudiei Curelaru să nu depună la dosarul cauzei acel referat, pentru că devine public. Cu aceeaşi ocazie, am întrebat-o pe Curelaru Claudia Ionela şi despre ce prejudiciu este vorba, aceasta spunându-mi despre peste 300 miliarde lei. Curelaru Claudia Ionela a spus că îi este frică de consecinţe, iar eu i-am spus să meargă să mai discute cu şeful direcţiei, pentru a nu depune la instanţă acest referat”, declara inițial Silvia Ștefănescu.

INTEGRAL ÎNREGISTRAREA EMISIUNII DE LA ROMÂNIA TV