spot_img
30 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDiasporăNegociatorul UK cu UE: Unii imigranţi UE ar putea să fie nevoiţi...

Negociatorul UK cu UE: Unii imigranţi UE ar putea să fie nevoiţi să părăsească Marea Britanie

-

Unii cetăţeni ai Uniunii Europene ar putea să fie nevoiţi să părăsească Marea Britanie după ieşirea acesteia din Blocul comunitar, a declarat David Davis, secretarul de stat pentru negocierile cu UE pe tema ieşirii Regatului Unit, informează The Associated Press.

- Reclama -

Davis a declarat pentru cotidianul Mail on Sunday că doreşte „o înţelegere generoasă pentru imigranţii UE care se află acum aici şi o înţelegere generoasă pentru cetăţenii britanici în UE.”

Oficialul britanic a respins ipoteza ca cei aproape 3 milioane de cetăţeni UE din Marea Britanie să fie nevoiţi să plece, însă a precizat că în cazul unei creşteri majore a imigraţiei UE înainte de ieşirea din Blocul Comunitar, Londra ar putea permite să rămână doar acelor cetăţeni UE care au sosit înainte de o anumită dată.

„Putem să spunem că dreptul de a rămâne pe termen nelimitat se aplică numai înainte de o anumită dată”, a spus Davis.

Dorinţa de a reduce imigraţia din alte state UE a fost un motiv major pentru care mulţi britanici au votat luna trecută pentru a părăsi UE, având în vedere că în Marea Britanie trăiesc aproximativ 3 milioane de cetăţeni din alte state UE.

Theresa May a fost criticată pentru refuzul de a garanta dreptul cetăţenilor UE de a rămâne în Marea Britanie, aceasta spunând că este necesar să se asigure că sutele de mii de britanici care trăiesc în alte ţări din UE vor beneficia de acelaşi drept.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...