spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExterneErdogan vrea reintroducerea pedepsei cu moartea

Erdogan vrea reintroducerea pedepsei cu moartea

-

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a referit duminică la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, abolită în 2004 în cadrul candidaturii de aderare a Ankarei la Uniunea Europeană, pentru a lupta împotriva „virusului” care tulbură ordinea publică, relatează AFP.

„Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere”, le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor.

- Advertisement -

„Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie”, a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului. Recep Tayyip Erdogan a răspuns astfel mulțimii care scanda „Vrem pedeapsa cu moartea”, după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

„În democrație, decizia este ce vrea poporul”, a adăugat președintele turc. „Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această țară cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta”, a continuat el.

- Advertisement -

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a țării la UE. Discuțiile dintre Ankara și Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulți ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img