spot_img
20.8 C
București
miercuri, mai 1, 2024
AcasăAnalizeNATO enervează Serbia cu trimiterea de trupe suplimentare in Bosnia și Kosovo

NATO enervează Serbia cu trimiterea de trupe suplimentare in Bosnia și Kosovo

-

Anunţul comandatului forţelor NATO în Europa, Christopher Cavoli, potrivit căruia Alianţa Nord-Atlantică va trimite trupe suplimentare în Bosnia şi în Kosovo este un ”mesaj îngrijorător”, a afirmat joi preşedinta Adunării Naţionale a Serbiei (parlamentul), Ana Brnabic, relatează Tanjug.

Într-o conferinţă de presă, Ana Brnabic a spus că NATO promovează o rezoluţie a Adunării Generale a ONU privind genocidul de la Srebrenica, deşi ştie că potenţiala adoptare a unei asemenea rezoluţii ar cauza divizări suplimentare şi instabilitate în Bosnia şi Herţegovina.

- Advertisement -

”Nu forţaţi lucrurile, nu cauzaţi precedente pe care apoi oricine altcineva le va folosi pentru a destabiliza lumea şi mai mult!”, a afirmat şefa legislativului de la Belgrad.

Ea a accentuat că adoptarea unei rezoluţii a ONU privind genocidul de la Srebrenica ar crea un precedent şi ar deschide o ”cutie a Pandorei”.

- Advertisement -

La rândul său, ministrul de externe sârb Ivica Dacic a promis că Serbia va face tot posibilul pentru ca o asemenea rezoluţie să nu fie adoptată.

Şeful diplomaţiei sârbe a menţionat că este evident că nu există un consens asupra ‘proiectului zero’ de rezoluţie, prezentat miercuri de Germania, Rwanda şi Bosnia.

”Reprezentantul Bosniei şi Herţegovinei poate vorbi doar în numele lui – el este un reprezentant al musulmanilor din Bosnia şi Herţegovina. Dacă la New York ar fi un sârb, nu ar exista o astfel de rezoluţie, corect? Dacă la Strasbourg (Consiliul Europei) ar fi un sârb, nu ar exista niciun vot. Cum poate Bosnia şi Herţegovina să voteze pentru admiterea ‘Kosovo’ (în Consiliul Europei) şi apoi să se aştepte ca noi să le respectăm integritatea teritorială şi suveranitatea?”, a continuat Dacic.

”Sârbii nu pot fi etichetaţi ca un popor genocidar. Ce să spunem despre alţii?”, a adăugat Ivica Dacic, remarcând că Olanda, care a susţinut proiectul de rezoluţie, a fost în trecut dată în judecată pentru sclavie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img