spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasămediuMesajul de Paști al Patriarhului Daniel: Îi așteptăm acasă pe cei plecați...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: Îi așteptăm acasă pe cei plecați în străinătate pentru că multe localităţi sunt triste şi neajutorate

-

Patriarhul Daniel a spus în mesajul adresat românilor cu ocazia sărbătorilor pascale că „Sărbătoarea Paştelui este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe” şi că reprezintă „biruinţa lui Hristos asupra morţii”.

- Reclama -

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, le aminteşte românilor în mesajul său, transmis cu ocazia sărbătorilor pascale, că această sărbătoare este cea mai mare a Bisericii Ortodoxe.

„Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sfintele Paşti este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe. Ea este centrul de lumină a întregii vieţi liturgice. Lumina Învierii lui Hristos şi a învierii tuturor oamenilor la sfârşitul lumii. Dă sens, vieţii omului pe pământ, istoriei umanitaţii şi întregului univers. Deoarece toate se îndreaptă spre cerul nou şi pământul nou, şi moarte nu va mai fi şi viaţă veşnică”.

În mesajul adresat de Paşti, Preafericitul Patriarh Daniel le spune românilor că în această sărbătoare este „celebrată biruninţa lui Hristos asupra morţii pentru a dărui lumii viaţa veşnică. Sfintele Paşti ne cheamă să aducem prin cuvânt şi fapte lumină şi bucurie în sufletele copiilor orfani, ale bătrânilor singuri, ale bolnavilor neajutoraţi, ale familiilor îndoliate şi întristate”.

„De asemenea să nu uităm din rugăciunea şi iubirea noastră nici pe fraţii noştrii români care trăiesc cu dorul de casă. Îi aşteptăm pe toţi cu bucurie, să se întoarcă definitiv, în ţară, deoarece multe localităţi din România, fără ei sunt triste şi neajutorate”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img