Mehedinți: Grădiniță construită cu fonduri europene în comuna Dumbrava

0

O grădiniță complet dotată și utilată pentru copii, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată astăzi.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a declarat că prin astfel de investiții se încearcă stoparea fenomenului de depopulare a comunităților rurale.

“Grădinița construită în Dumbrava, în cadrul unui proiect cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional, implementat de Primăria comunei, în valoare de 2 milioane lei, pentru care Consiliul Județean Mehedinți a asigurat cheltuielile de cofinanțare. Clădirea grădiniței nou construită are trei grupe, grupuri sanitare, spații administrative, este complet utilată și dotată și pregătită să-i primească pe preșcolari începând din această toamnă. În plus, în exterior, s-au amenajat spații de joacă și teren de sport.

Astfel de investiții sunt importante pentru comunitatea locală și sper eu, contribuie la stoparea fenomenului de depopulare cu care, din păcate, ne confruntăm în mediul rural.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Tot astăzi a fost inaugurat târgul comunal care a fost reabilitat. Acesta este deschis în zilele de joi la Dumbrava, iar de acum, locația de unde se vor cumpăra zarzavaturi, produse alimentare sau de îmbrăcăminte, este una conformă cu normele sanitare. Obiectivul s-a realizat cu fonduri de la bugetul local și de la bugetul județului.