CJ Mehedinți urgentează demersurile pentru accesarea PNI ”Anghel Saligny” în vederea racordării gospodăriilor din Mehedinți la rețeaua de gaze naturale

0

În cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la sediul Palatului Administrativ, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, le-a transmis primarilor și reprezentanților unităților administrativ-teritoriale prezente  să pregătească documentațiile în vederea depunerii cererilor de finanțare pentru realizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale.

“În cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” se pot atrage fonduri inclusiv pentru realizarea branșamentelor și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale pentru UAT-urile din județul Mehedinți. Timpul este însă foarte scurt, întrucât data limită pentru încărcarea documentației este 26 aprilie 2022.

La nivelul Consiliului Județean Mehedinți am sprijinit aceste demersuri, am aprobat acorduri de parteneriat cu UAT-urile eligibile, dar mai departe, este nevoie de implicare din partea consiliilor locale și a primăriilor. Îmi doresc să folosim această oportunitate pentru racordarea la gaze naturale a gospodăriilor, pentru că astfel, locuitorii județului pot avea un confort termic pe termen lung și pot scăpa de grija lemnelor de foc pentru fiecare iarnă, care sunt din ce în ce mai greu de procurat.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.