spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăComunicateLiderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că va renegocia relațiile Moldovei cu...

Liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că va renegocia relațiile Moldovei cu UE și cu Rusia, dacă va câștiga alegerile prezidențiale

-

Liderul socialiștilor Igor Dodon a criticat modul „stângaci” în care actuala guvernare de la Chișinău ar încerca să restabilească relațiile economice cu Rusia, după ce doi ani de la intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb dintre R.Moldova și UE nu ar fi adus rezultatele așteptate.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a declarat: „Consider că guvernarea de la Chișinău a înțeles că fără restabilirea relațiilor economice cu Federația Rusă, Moldova nu va supraviețui. Și avem doi ani de implementare a Acordului de Asociere și de Liber Schimb cu UE, și vedem rezultatele pe majoritatea indicatorilor. De aceea, încearcă să restabilească relațiile, dar o face stângaci, uitându-se într-o parte la ce spun americanii și europenii”.

- Advertisement -

Dodon a mai declarat că după ce socialiștii vor câștiga alegerile prezidențiale din octombrie sau cel târziu după alegeri generale anticipate, pe care le vor „forța” anul viitor, vor renegocia relația cu UE și Rusia: „Noi vom veni la guvernare anul acesta prin funcția de președinte sau peste un an prin alegeri parlamentare anticipate. Noi propunem discuții trilaterale pentru că noi avem nevoie de piața rusă. Invităm colegii din Rusia, împreună cu colegii din UE”.

Igor Dodon a reafirmat însă că nu va încerca să denunțe Acordul de Asociere al R. Moldova cu UE, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, pentru că o asemenea decizie nu intră în prerogativele președintelui țării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img