spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasămediuUltimele detalii despre sistemul de management integrat al deșeurilor care va deveni...

Ultimele detalii despre sistemul de management integrat al deșeurilor care va deveni functional de la 1 iulie în Mehedinți

-

În cursul acestei zile am avut o nouă dezbatere pe tema sistemului de management integrat al deșeurilor, sistem care va deveni functional de la 1 iulie 2021 în județul Mehedinți, a anunțat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

- Reclama -

CE SPUNE ALADIN GEORGESCU:

La discuții au participat reprezentanții celor patru operatori de colectare a deșeurilor care acționează în cele cinci zone în care a fost împărțit județul Mehedinți. Împreună cu domniile lor, am căutat soluții pentru rezolvarea ultimelor detalii, astfel încât colectarea selectivă, sortarea, tratarea și depozitarea deșeurilor menajere și reziduale să se facă în bune condiții, iar sistemul implementat de Consiliul Județean Mehedinți să funcționeze cât mai bine, în interesul cetățenilor și al mediului înconjurător pe care avem datoria să îl protejăm!

Colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile este importantă pentru toți locuitorii județului Mehedinți, atât din mediul urban, cât și din mediul rural începând de la 1 iulie, astfel încât să se poată reduce, chiar de la producător, cantitatea de deșeuri ce urmează a fi depozitată în Depozitul Ecologic de la Izvoru Bârzii.

În acest sens, fac apel la toți locuitorii județului să depoziteze selectiv deșeurile și să îi sprijine pe operatorii de colectare!
Totodată, fac apel la reprezentații primăriilor, domnii primari, să sprijine procesul de colectare selectivă și să se implice activ în informarea cetățenilor!
Doar printr-o colaborare strânsă între autorități – cetățeni – operatori, putem avea un județ curat și putem implementa cu succes sistemul de management integrat al deșeurilor!
Gropile de gunoi, ogașele din mediul rural trebuie să dispară! În județul Mehedinți există un singur depozit ecologic autorizat, cel de la Izvoru Bîrzii.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img