spot_img
1.4 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasămediuValeriu Steriu: Există o complementaritate între UNPR și PMP

Valeriu Steriu: Există o complementaritate între UNPR și PMP

-

Între Uniunea Națională pentru Progresul României și Partidul Mișcarea Populară există o complementaritate și un mesaj unitar în sprijinul românilor, a declarat marți președintele UNPR, Valeriu Steriu.

- Reclama -

„Există la nivel național o complementaritate între cele două partide. Mergând mai departe, am găsit mesaje unitar îndreptate în sprijinul românilor, al capitalului autohton. (…) Sunt multe elemente pe care le avem în comun”, a precizat Steriu la Realitatea TV.

El a adăugat că a existat o „consultare largă” cu colegii, la fiecare nivel.

„Și iată că, în urma unei ședințe purtate astăzi la nivelul UNPR și tot astăzi în cadrul Partidului Mișcarea Populară, ambele echipe de conducere au stabilit că se impune pasul următor — acela al unui protocol și al unui calendar pentru a face acest proces de fuziune. Este, aș putea spune, un lucru normal, o coagulare a forțelor pentru pregătirea alegerilor generale și reprezintă, până la urmă, o opțiune pentru români de a alege și altceva decât PSD sau PNL, două partide mari, să spunem, tradiționale, dar care au consumat atât resursele umane cât și ceea ce înseamnă mesajul pentru români. Sunt în clipa de față foarte multe milioane de români care în mod real așteaptă și altceva, așteaptă să vadă un partid care este apropiat de ei. Și pot spune că rezultatele însumate ale celor două partide — UNPR și PMP — pot duce într-adevăr la o împlinire a acestor așteptări”, a susținut liderul UNPR.

Potrivit acestuia, este nevoie, în perioada următoare, „de o construcție foarte importantă”. „Avem o vară lungă în față, avem o toamnă ca să pregătim alegerile din decembrie 2016”, a adăugat Steriu.

Liderul UNPR a susținut că intră pe picior de egalitate cu PMP, alături de care își propune să construiască „împreună un viitor”.

„În acest sens, numărul de parlamentari este poate prea puțin relevant. Avem în față, în toamnă, un parlament cu 450 de mandate, dorim să punem candidați pentru toate cele 450 de locuri. Nu cred că am fi putut face acest lucru în niciun fel de alianță sau fuziune cu niciun alt partid. Vom fi în situația de a negocia nu neapărat funcții, ci un viitor pentru toți membrii partidului și acest lucru cred că e cel mai important. Ne dorim ca echipa pe care o avem astăzi în UNPR să poată să-și continue toate aceste proiecte. Nu suntem poate cei mai fericiți că sigla nu mai este vulturul pe care îl iubim cu toții atât de mult, va fi cu siguranță o siglă de care ne vom aminti cu drag, sunt însă multe lucruri pe care le vom duce mai departe. Vom fi aceiași patrioți care să apărăm interesele românilor, suntem aceiași oameni care vrem să fim aproape atât de militari cât și de tot ce înseamnă oameni care au trecut prin structurile militare, cadrele în rezervă, veteranii”, a afirmat Steriu.

Întrebat dacă și-a negociat o funcție în noul partid, Valeriu Steriu a spus că nu. „Nu, am considerat că pentru mine este mult mai mare satisfacția să văd că echipa cu care sunt astăzi în toate aceste județe poate să-și găsească mai departe un contur într-un proiect politic. (…) Îmi voi găsi cu siguranță locul și în primul rând proiectul echipei cred că este cel care îmi va da satisfacție”, a explicat el.

Liderul PMP, Traian Băsescu, a anunțat marți că Partidul Mișcarea Populară va fuziona cu Uniunea Națională pentru Progresul României. ”Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mișcarea Populară și UNPR. (…) O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mișcarea Populară”, a precizat Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img