spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăExterneISRAELUL MUTĂ ENERVÂND SUA: Întâlnire Netanyahu-Putin în problema Siriei

ISRAELUL MUTĂ ENERVÂND SUA: Întâlnire Netanyahu-Putin în problema Siriei

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va deplasa săptămâna viitoare în Rusia pentru a discuta cu președintele Vladimir Putin problema ‘desfășurării de forțe militare ruse în Siria’, a anunțat miercuri biroul șefului guvernului israelian, potrivit AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

Premierul Netanyahu ‘va expune amenințările la adresa Israelului în urma întăririi militare pe scena siriană și a furnizării de armament (mișcării) Hezbollah și altor organizații teroriste’, a precizat sursa citată.

De amintit că SUA au acuzat recent Rusia că a desfășurat material și soldați în apropiere de orașul Latakia, controlat de regimul președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezenței sale militare în Siria.

La summitul de marți de la Dușanbe (Tadjikistan) al Organizației Tratatului pentru Securitate Colectivă (bloc militar regrupând șase foste republici sovietice în frunte cu Federația Rusă), președintele Vladimir Putin a afirmat că Rusia va continua să ofere asistență tehnico-militară Damascului în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, susținând că, ‘dacă Moscova nu ar fi sprijinit Siria, situația din această țară ar fi fost mai gravă decât în Libia.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...