spot_img
23.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăExterneGermania își 'întărește' controalele în zona frontierei cu Franța

Germania își ‘întărește’ controalele în zona frontierei cu Franța

-

Germania și-a ‘întărit’ controalele la frontiera sa cu Franța, în zona regiunii Alsacia (estul Franței), a anunțat miercuri poliția federală germană, o decizie ce survine în contextul actualei crize a refugiaților, transmite Agerpres.

- Reclama -

În landul Baden-Wurtemberg (sud-vest), vecin cu Alsacia, ‘am întărit intensitatea controalelor noastre (…) efectuăm controale punctuale și flexibile în diferite locuri’, a declarat pentru AFP un purtător al poliției federale.

Germania, care s-a confruntat la sfârșitul săptămânii trecute cu un nou val de refugiați, a anunțat duminică reintroducerea ‘provizorie’ a controalelor la frontiere, suspendând de facto libera circulație prevăzută în Spațiul Schengen, moment care marchează o agravare a crizei imigranților în Europa.

Germania se așteaptă să primească 800.000 de solicitanți de azil în 2015, un record atât pentru Berlin, cât și pentru Europa.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...