Premierul Olandei amenință: Dacă țările din Est NU vor pierde prin majoritate calificată ÎNCHIDEM GRANIȚELE

0
345

Prim-ministrul olandez Mark Rutte se declară dezamăgit de faptul că la reuniunea miniştrilor de Interne de la Bruxelles nu s-a ajuns la niciun acord privind cotele de azilanţi. Mark Rutte a criticat refuzul unor ţări est-europene de a primi refugiaţi, transmite Radio România Actualități.

El amenință țările din Est și spune că dacă nu se va lua o decizie privind cotele obligatorii de refugiați Olanda va închide granițele.

„Ţările din estul Europei au avantaje ca membre ale UE, aşa cum avem şi noi. Găsesc că este logic să şi ajute acum”, a spus premierul olandez.

„Din fericire, în acest moment sunt atât de multe ţări pentru distribuirea echitabilă a refiguaţilor, încât estimez că la următorul consiliu pentru migraţie ţările est să piardă prin majoritate calificată”, a declarat Mark Rutte.

Aceasta înseamnă că cel puţin 16 din cele 28 de state membre să voteze „pentru”, iar acestea să reprezinte 65% din populaţia UE.

Olanda intenţionează să închidă graniţele, dacă la nivel european nu se va ajunge la un acord privind distribuirea refugiaţilor.

Deocamdată, au fost intensificate controalele doar în zona graniţelor, în trenuri şi pe autostrăzi, cu ajutorul unor echipe mobile ale Poliţiei militare.