spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăDezvaluiriHomosexualii, șantajul din mega-afacerea Agenția Europeană a Medicamentului dorită și de România

Homosexualii, șantajul din mega-afacerea Agenția Europeană a Medicamentului dorită și de România

-

Saptamana aceasta, seful Agentiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a cerut celor 19 tari care vor sa gazduiasca agentia sa fie in favoarea politicilor lor privind drepturile homosexualilor. Rasi a afirmat ca intelege preocuparile personalului LGBT al agentiei, care i-a scris atat lui, cat si unor si lideri UE despre teama lor de a se muta intr-un loc unde drepturile lor nu sunt respectate, iar casatoriile nu sunt recunoscute, scrie Politico conform HotNews.

- Reclama -

Miza însă este una economică, iar declarațiile lui Rasi par doar un pretext.

- Advertisement -

Guido Rasi nu a mentionat numele vreunei tari, insa Romania, Bulgaria, Polonia si Slovacia nu recunosc in niciun fel relatiile intre persoane de acelasi sex.

Romania este pe cale sa organizeze in aceasta toamna un referendum care defineste „familia”, in Constitutie, drept casatoria dintre un barbat si o femeie. Celelalte trei tari au interdictii in Constitutie privind casatoria intre persoane de acelasi sex, scrie Politico..

- Advertisement -

Romania, Slovacia si Bulgaria nu gazduiesc nicio agentie a Uniunii Europene. 

Cererea de recunoaștere a drepturilor homosexualilor nu are însă o acoperire în realitate deoarece nici una din țări nu este favorită pentru a căștiga competiția.

Decizia unde va fi relocat viitorul sediu al Agenției Europene a Medicamentului este însă una politică și mai ales economică.

Ziarul grec Kathimerini a scris despre „lupta de culise” care se dă pentru atribuirea noului sediu al agenţiei europene a medicamentelor, după retragerea Londrei din blocul comunitar.

În această competiţie care urmează a fi tranşată la sfârşitul lunii octombrie, figurează în special Olanda, Franţa, Spania, Germania şi Italia, scrie cotidianul elen.

„Cu un buget anual de circa 360 de milioane şi prin atragerea a 36.000 de specialişti în fiecare an la Londra pentru şedinţele sale (30.000 de nopţi au fost rezervate în 2015 la hotelurile din Londra), nu există nicio îndoială că agenţia este un element preţios pentru oraşul care o va găzdui”, adaugă Kathimerini şi semnalează că „împreună cu Grecia, şi alte ţări precum Bulgaria, România, Croaţia, Slovacia şi Cipru rămân fără nicio agenţie europeană importantă pe teritoriul lor şi fac deja presiuni” pentru a obţine astfel de instituţii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img