spot_img
15.9 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăCultură"The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a câștigat Leul de...

„The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția

-

Regizorul mexican Guillermo del Toro a câștigat sâmbătă seară Leul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de la Veneția cu lungmetrajul „The Shape of Water”, o delicată fabulă despre iubire și, în același timp, o odă adusă diferențelor dintre oameni, informează AFP.

- Reclama -

Filmul „The Shape of Water” reprezintă o delicată fabulă despre iubirea dintre o femeie mută și visătoare și o stranie creatură amfibiană. În această poveste cu accente retro, superb filmată, singurii prieteni ai eroinei principale — interpretată de excelenta Sally Hawkins — sunt o colegă de culoare și un vecin gay. Acest film este o odă adusă diferențelor dintre oameni și un antidot contra „fricii și cinismului”, a spus Guillermo del Toro.

Juriul competiției oficiale de la Veneția a fost prezidat în acest de actrița americană Annette Bening. Din juriu au mai făcut parte Ildiko Enyedi, Michel Franco, Rebecca Hall, Anna Mouglalis, David Stratton, Jasmine Trinca, Edgar Wright și Yonfan. Secțiunea competițională din selecția oficială a inclus 21 de filme.

„Dacă rămâneți puri și fideli năzuințelor voastre și în ceea ce credeți cu adevărat — în cazul meu în existența monștrilor — puteți să faceți tot ce vreți”, a declarat pe scenă cineastul mexican, după primirea trofeului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img