spot_img
4.8 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDezvaluiriEXPLOZIV ÎN SCANDALUL VÂNĂTORIILOR LUI DRAGNEA: Kovesi a închis dosarul după ce...

EXPLOZIV ÎN SCANDALUL VÂNĂTORIILOR LUI DRAGNEA: Kovesi a închis dosarul după ce a ajuns la DNA

-

DNA a închis în 2013 imediat după numirea în funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi a dosarului domeniilor de vânătoare din Teleorman controlate de liderul PSD, Liviu Dragnea și care în aceste zile au făcut obiectul dezvăluirilor RISE Project și Hotnews.

Dezvăluirea este extrem de importantă în economia dezvăluirilor despre protecția pe care Liviu Dragnea a primit-o din partea organelor judiciare în timp ce juca tenis cu șefii SRI, conform dezvăluirilor din serialul NOI SUNTEM STATUL semnat de Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Cum a ascuns DNA ancheta cumnatului lui Dragnea și a creierului TEL DRUM: UN NOU EPISOD DIN SERIALUL NOI SUNTEM STATUL

Practic a fost vorba de un dosar instrumentat în 2010 sau 2011 și care indica că în perioada când Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman s-a creat prin fals fondul de vănătoare controlat de acesta. Un dosar care indică multe ilegalități.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: EXPLOZIV/ Cum a scos DNA probe din dosarul lui Liviu Dragnea: COMPLETĂRI ESENȚIALE LA SERIALUL NOI SUNTEM STATUL

Detalii au apărut în urmă cu mai mulți ani în revista Kamikadze.

Pe vremea când Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman și nu avea decât doi consilieri în comisia de fond funciar, în fieful primăriilor pesediste din județ s-a produs un fenomen straniu. Un număr de 14 primari au semnat adeverințe de proprietate pentru persoane fizice și societăți comerciale care dețineau terenuri pe raza a 14 comune. Multe dintre aceste adeverințe au fost false. În sensul că unor proprietari li s-a trecut în adeverință că au teren mai mult decât în realitate, iar unora care nu dețineau teren decât în arendă, li s-a trecut în adeverință că sunt proprietari. Aceeași schemă s-a aplicat și-n județul Olt, unde patru primării au procedat la fel. Nu vă dau decât două exemple, ele fiind însă de ordinul sutelor: „Se adeverește că Țăpurigă Florea are în proprietate în satul Nicolae Bălcescu 120 de hectare” sau „Se adeverește că firma Agrocerco are în proprietate 25 de hectare în comuna Cilieni”. Când colo, când te uiți în registrul agricol, vezi că de fapt era o adeverință țeapă, că Țăpurigă nu deține decât 50 de hectare, iar Agrocerco nu are decât teren în arendă, nu și în proprietate privată. Pe baza acestor adeverințe false s-a constituit în 2010 o asociație a proprietarilor de teren, cu numele Danubius 2010, care, atenție, avea ca scop principal declarat încredințarea directă a fondului de vânătoare aferent terenurilor acestei asociației. (Un mic detaliu: Sediul acestei asociații a fost ales în comuna Lița, din Teleorman, fix într-un sediu al SC Teldrum, firmă care este cunoscută în toată țara că e a lui Dragnea, mai puțin de către procurorii DNA, până acum…), scria sursa citată.

CITIȚI ȘI: Liviu Dragnea apăra plagiatele și pe Kovesi: Surpă valori/ Șeful PSD este implicat într-un dosar ținut la sertar la DNA privind cumpărarea unei diplome

Cui credeți că a acordat Asociația de proprietari Danubius 2010, cu sediul la firma Teldrum, vânatul de pe cele 5 fonduri aferente terenurilor proprietarilor? A acordat prin încredințare directă Asociației de vânători Turris, care este întreținută de aceeași firmă Teldrum, mai dezvăluia Kamikadze.

CITIȚI ȘI: EXPLOZIV/ VIDEO: Liviu Dragnea și-a cumpărat diplomă falsă/ 15.000 de diplome false emise în Teleorman sub protecția baronului PSD/ Dosarul este ținut la sertar la DNA din 2009

Domnul Dragnea, din postura de mare șef la Consiliul Județean Teleorman a impus unor primari să facă falsuri în adeverințe, ca să rezulte astfel că o asociație de proprietari de teren acoperă peste 50 % din suprafața a cinci fonduri de vânătoare. De aia unii primari au trecut în adeverință suprafețe mai mari, alții i-au trecut drept proprietari pe unii care aveau doar arendă. Spun că Dragnea a fost tartorul fiindcă unii dintre primari au indicat acest lucru în declarațiile date la Poliție, mai releva investigația.

CITIȚI ȘI: REVOLTĂ ÎN TELEORMAN: De ce DNA nu anchetează adevăratele tunuri ale lui Liviu Dragnea şi legătura cu SRI

În 2011 IPJ Teleorman a conchis că faptele există și că se impune o anchetă făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Se deschid două dosare, unul civil, altul penal, la solicitarea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Teleorman care ar fi licitat pentru cele cinci fonduri dacă nu le lua Dragnea cu japca. Pe partea civilă, în 2013 Judecătoria Turnu Măgurele cere desființarea asociației Danubius, pe motiv că a fost creată prin fals. Cazul merge la Tribunalul Teleorman, de unde se cere în 2014 rejudecarea procesului la Judecătoria Turnu Măgurele. Procesul este blocat de doi ani pe partea civilă. Pe partea penală, cazul ia calea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Ajunge apoi la DNA, de unde este trimis în 2013 înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, de unde e trimis tot în 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele. Procesul este blocat de asemenea de doi ani și pe partea penală. Observați că ambele dosare sunt ținute la păstrare la Turnu Măgurele, fieful lui Dragnea, orașul în care domn „președinte” are hotelul Turris și asociația de vânătoare Turris. Atât hotelul, cât și asociația de vânătoare cu același nume sunt folosite de Dragnea la întrunirile cu greii PSD, mai dezvăluia sursa citată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img