spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeConsilier prezidențial: Mulți din foștii securiști sunt foarte conectați și azi

Consilier prezidențial: Mulți din foștii securiști sunt foarte conectați și azi

-

Consilierul prezidențial Andrei Muraru, fost șef al IICCMER, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre ceea ce s-a întâmplat cu zecile de mii de ofițeri ai Securității și cu „turnătorii”, colaboratori ai poliției politice comuniste.

- Reclama -

„Și unii, și alții sunt, evident, printre noi. În cazul ofițerilor CNSAS are obligația să îi deconspire”, a spus el.

Întrebat cat de conectați mai sunt la sistemul de stat la 27 de ani de la Revoluție, Andrei Muraru a răspuns: „Bănuiala noastră este că mulți dintre ei sunt foarte conectați. Gândiți-vă doar la Fondul Național de Investiții, la celebrul FNI care aproape în fiecare județ era condus de un fost ofițer de securitate”.

„Acum cred că au trecut în zona privată, serviciile de informații au și furnizat în anii trecuți statistici care arată de fapt că numărul celor care provin din fostele structuri comuniste (și care mai lucrează în serviciile de informații, n.r.) este de câteva procente. Ei au venit cu o serie întreagă de relații pe care le-au putut folosi, cu baze de date, cu oameni pe care i-au putut folosi și pe care probabil că îi folosesc și astăzi”, a mai spus consilierul prezidențial.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...