spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
Acasă#ReginaAnaEl Mundo: Regina Sofia a Spaniei va veni la înmormântarea Reginei Ana/...

El Mundo: Regina Sofia a Spaniei va veni la înmormântarea Reginei Ana/ Cea mai iubită verișoară a monarhilor români

-

Regina Sofia a Spaniei, mama Regelui Felipe, va fi ”mai mult ca sigur” prezentă la funeraliile Reginei Ana, potrivit celui mai citit cotidian spaniol, El Mundo, care evocă apropierea dintre cele două case regale într-un obituar consacrat Reginei Ana, transmite Digi 24.

Regina Sofia era ”cea mai iubită verișoară a monarhilor români”, scrie El Mundo.

Tatăl Reginei Sofia, regele detronat al Greciei, Paul, era fratele Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Nunta în rit ortodox a suveranului român cu Ana de Bourbon Parma a avut loc în Grecia și a fost găzduită de Casa Regală a Greciei, din care descindea Regina Mamă Elena. Pe parcursul exilului, Sofia, devenită regină a Spaniei prin căsătoria cu Juan Carlos (la reinstaurarea monarhiei, după dictatura franchistă), a păstrat relații foarte apropiate cu familia regală română.

De asemenea, după anii 2000, odată cu permisiunea oficială a stabilirii Casei Regale în România, Sofia a Spaniei a participat la mai multe momente aniversare de la București. Între ele, jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai, precum și ceremoniile consacrate nunții de diamant a monarhilor români, în 2008.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img