spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăExterneErdogan FURIBUND: Occidentul susține terorismul și este alături de puciști

Erdogan FURIBUND: Occidentul susține terorismul și este alături de puciști

-

Scenariul loviturii de stat eșuate din Turcia „a fost scris în străinătate”, a acuzat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan în cadrul unui discurs de la Ankara în care a mai afirmat că Occidentul îi susține pe puciști, relatează AFP.

„Din nefericire, Occidentul susține terorismul și este alături de puciști”, a declarat șeful statului, în replică la criticile SUA și a țărilor europene privind amploarea epurărilor care au urmat după tentativa de puci.

- Advertisement -

„Cei despre care ne imaginam că sunt prietenii noștri iau partea puciștilor și a teroriștilor”, a repetat președintele în cadrul unui forum economic organizat de președinție.

Președintele turc a criticat și decizia autorităților germane de a-l împiedica să se adreseze prin videoconferință susținătorilor adunați duminică la Koln, în vestul Germaniei, cu intenția declarată de a susține democrația.

- Advertisement -

El a reproșat Berlinului că i-a lăsat recent să comunice prin videoconferință pe reprezentanții Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este angajat în luptă cu armata turcă de la expirarea armistițiului, în iulie 2015.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img