spot_img
2.1 C
București
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăDezvaluiriDezvăluirile unui fost ministru al Culturii în noul dosar al lui Chiliman:...

Dezvăluirile unui fost ministru al Culturii în noul dosar al lui Chiliman: Andreea Paul Vaas a venit la mine

-

Directorul direcției de cultură, Ștefan Damian, este principalul vinovat pentru demolarea anexelor Palatului Știrbei, dosar în care primarul suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost pus marți sub acuzare de DNA , spune Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, pentru emisiunea „Talk B1”.

Paleologu, actualmente deputat PNL, o acuză de implicare în afacere pe Andreea Paul, deputat PNL.

„Vina principală o are Direcția de Cultură a Municipiului București, care ține de ministerul Culturii. Era director Ștefan Damian, a murit în 2011. El e principalul responsabil pentru declasarea respectivelor anexe. Demolarea unor clădiri care făceau parte din monumentul istoric. Era o demolare ilegală. Ar trebui întrebată doamna care coordona direcții de cultură din țară. Cred că DNA o va întreba exact cum stau lucrurile. A încercat să îl protejeze pe Damiam când eram ministru”, a spus Paleologu despre demolarea anexelor Palatului, din 2008.

De altfel, din această cauză Andrei Chiliman, edilul suspendat al Primăriei Sectorului 1, s-a ales cu un nou dosar penal în care este implicat și omul de afaceri Ovidiu Popescu.

Fostul ministru al Culturii a precizat că „am comandat o anchetă la Direcția de Cultură București, există raportul comisiei respective și pe baza lui l-am demis pe Ștefan Damian în 2009, când eram ministru. Doamna Vass a venit cu Ovidiu Popescu la mine la minister. Popescu a venit de multe ori. Consilierii au explicat care e legislația în vigoare, iar Popescu a spus că dacă respect legislația nu îi iese suficient profit”.

„Atâta vreme cât am fost ministru, lucrurile au fost ireproșabile. Succesorul meu, domnul Kelemen Hunor, a fost un om de onoare și a continuat această politică. Ovidiu Popescu a încercat să ne sperie intentând un proces și cerând 6 milioane de euro despăgubire”, a conchis Paleologu.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...