Scandal cu homosexuali și securiști în dosarul liderului PSD Satu Mare

0

Vicele Consiliului Județean Satu Mare era amenințat cu un document al Securității, în care scria că liderul județean PSD frecventa un grup cu o altă orientare sexuală, de unde aducea informații la poliția politică.Anchetele procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au scos la iveală lupta crâncenă pentru putere care se ducea în județul Satu Mare, scrie Evenimentul Zilei.

Procurorii DNA au avut surpriza să găsească la perchezițiile făcute în locuința fostului șef al Finanțelor din Satu Mare, Mircea Ardelean, finul lui Mircea Govor, un document care se pare că era folosit pentru șantajarea liderului PSD, cunoscut, la rândul său, că șantaja pe toată lumea, de la oameni de afaceri la primari, așa cum reiese din acuzațiile DNA. Este vorba de un document din 1987 al Securității despre Mircea Govor, care era informator al Securității cu numele de cod Oierul.

Din documentul care poartă antetul fostei Securități din data de 20 martie 1987 și o parafă a CNSAS din 13 martie 2008 reiese că Mircea Govor, având nume de cod „Oierul”, ar fi fost coloborator al fostei Securități și că ar fi frecventat „homosexualii catolici din oraș”.

Mircea Ardelean se pare că se folosea de documentul respectiv pentru a se asigura că Govor va face tot posibilul să fie numit șef la Finanțele din Satu Mare.

Interesant este că Ardelean, care era delegat pe postul de la Finanțe, ar fi primit documentul pe e-mail, în data de 26 iunie 2013, de la primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care era președinte executiv al organizației județene a PSD. Teoretic, el era mâna dreaptă a lui Mircea Govor în cadrul partidului.

Evenimentul Zilei spune că și liderul liberal, Ovidiu Silaghi, l-ar fi șantajat cu nota Securității pe Mircea Govor.