Comisia de control bugetar din PE cere explicații privind „conduita profesională și obiceiurile de muncă” ale Corinei Crețu

0

Comisia de control bugetar din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să explice obiceiurile de muncă ale Corinei Crețu, comisar pe politici regionale. Asta în urma unui articol din publicația Politico, în care se arăta că aproape jumătate din cabinetul politicianului român a demisionat în primul an din mandat, transmite Digi 24.

Președintele comisiei parlamentare a trimis secretarului general al Comisiei, Alexander Italiane, o lista de întrebări în care este vizată Corina Crețu. Reprezentantul Comisiei Europene urmează să dea explicații în anul viitor, în luna ianuarie, notează publicația Politico.

Într-un articol publicat de Politico au fost ridicate mai multe probleme privind programul lejer al Corinei Crețu, predispoziția de a îmbina vizitele oficiale cu vacanțele personale și plimbatul rudelor cu mașinile oficiale. Articolul a semnalat îngrijorări provocate de conduita profesională a comisarului Corina Crețu”, afirmă Ingeborg Grassle, europarlamentar german din partea Partidului Popular European, justificându-și solicitarea făcând referire la prevederile din tratatul UE, conform cărora „membrilor Comisiei Europene li se cere să își îndeplinească atribuțiile în interesul general al Uniunii Europene”.