spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
Acasă#IerusalimIsraelDăncilă despre "înţelegerile cu evreii":Este îngrijorător şi revoltător

Dăncilă despre „înţelegerile cu evreii”:Este îngrijorător şi revoltător

-

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu avea nevoie de mandat pentru a se deplasa în Israel şi că declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite „înţelegeri cu evreii” sunt revoltătoare şi îngrijorătoare.

- Reclama -

„Sunt convinsă că s-a aflat pentru că atitudinea domnului preşedinte nu a pus într-o lumină proastă preşedintele sau premierul, aprecierile sunt la nivel naţional şi acest lucru nu trebuie să se întâmple. Am fost concentrată pe întâlnirile pe care le-am avut şi am privit vizita ca pe un lucru bun pentru România. Din păcate domnul preşedinte nu a înţeles acest lucru, nu a înţeles că am fost în Israel şi nu aveam nevoie de mandat, am fost în Israel pentru a avea anumite acorduri pe dezvoltare economică. Vizita şi întâlnirea cu premierul israelian a fost axată mai mult pe componenta economică . Am vorbit despre investiţii, spitale, medicină şi o şedinţă de guven comună în iulie a acestui an. Nu am fost pentru interese personale, aşa cum a lăsat să se înţeleagă domnul preşedinte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România Tv.

Întrebată cum comentează întrebările preşedintelui cu privire la anumite „înţelegeri cu evreii”, Dăncilă a afirmat: „Este îngrijorător şi revoltător. Întâlnirile au avut loc la nivel înalt şi ca să vii cu asemenea afirmaţii este total nepotrivit, ca să folosesc un cuvânt elegant”.

Legat de memorandumul adoptat în şedinţa de Guvern, privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul spune că a procedat corect deoarece era nevoie de o platformă de discuţie în baza căreia să fie consultat şi preşedintele.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img