Imagini șocante din Spitalul Floreasca: Colectarea, transportul si neutralizarea deseurilor infectioase din spitale reprezinta o amenintare pentru sanatatea publica din Romania?

0
36

Colectarea, transportul si neutralizarea deseurilor infectioase din spitale reprezinta o amenintare pentru sanatatea publica din Romania? Un reportaj Kanal D inceput cu mai bine de doi ani in urma. in tot acest timp, mai multi voluntari au filmat imagini cutremuratoare despre colectarea deseurilor din spitale si vorbim aici inclusiv de resturi umane…Va avertizam informatiile care urmeaza va pot afecta emotional.

Discutia socanta face parte dintr-un material aparut in spatiul public. Autorul incearca sa scoata la iveala un potential pericol biologic pentru populatia Romaniei.

VIDEO AICI
 

Aceste imagini sunt surprinse la Spitalul Floreasca din capitala. Este ora 7 dimineata, ora la care se colecteaza deseurile periculoase….

Sacii galbeni indica tipul de deseuri cu grad maxim de periculozitate.

Saci care ar trebui depozitati in containere speciale, menite sa reduca riscul de infectie asupra populatiei… Iata-i aruncati pe jos in incinta spitalului!

La Spitalul Floreasca, filmul difuzat pe internet arata ca aceste bombe biologice sunt manevrate prin spatiile comune.

Este si concluzia ultimului control la fata locului realizat de Inspectia Sanitara de Stat din Ministerul Sanatatii…

De aici, deseurile sunt transportate la masina firmei colectoare!  Si aceasta trebuie sa respecte reguli foarte stricte: sa fie dotata cu un compartiment frigoric si containere speciale.

Garda de mediu a raspuns sesizarii si in urma controlului a aplicat o amenda de 30.000 de lei firmei colectoare pentru conditiile de transport!

In procesul verbal se mentioneaza ca masina depistata ca fiind neconforma este…citam „AUTORIZATA ” de Ministerul Sanatatii si cel al mediului! Dupa control soferul a fost lasat sa plece cu vehiculul neconform si plin de deseuri  periculoase pe drumurile publice!