spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
Acasă#ReginaAnaCum vor fi organizate ceremoniile religioase pentru înmormântarea Reginei Ana

Cum vor fi organizate ceremoniile religioase pentru înmormântarea Reginei Ana

-

O serie de ceremonii religioase vor fi săvârșite de Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă din România, după sosirea în țară a trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României și până la înmormântarea sa, informează site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Potrivit sursei citate, marți, 9 august, pe Aeroportul Henri Coandă, de la ora 15,55, va avea loc o rugăciune catolică prezidată de Arhiepiscopul-Mitropolit Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române, Arhiepiscopul Târgoviștei Nifon.

- Advertisement -

* marți, 9 august, ora 17,55, în Castelul Peleș: rugăciune ortodoxă oficiată de IPS Nifon, în prezența IPS Ioan Robu;

* miercuri, 10 august, ora 20,45, la Palatul Regal din București (Calea Victoriei): rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române.

- Advertisement -

* vineri, 12 august, ora 17,00: Sfânta Liturghie cu recviem, celebrată în Catedrala Sf. Iosif, din București (în absența trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României);

* sâmbătă, 13 august, ora 10,30, în Palatul Regal, din București: rugăciune ortodoxă oficiată de un reprezentant al Patriarhiei Ortodoxe Române, în prezența IPS Ioan Robu;

* sâmbătă, 13 august, ora 11,00, în fața Palatului Regal, din București: Recviem solemn prezidat de IPS Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române;

* sâmbătă, 13 august, ora 15,00, Curtea de Argeș: rugăciune ortodoxă de înmormântare, prezidată de IPS Calinic al Argeșului, în prezența IPS Ioan Robu.

De asemenea, reprezentanții Casei Regale a României, ai Patriarhiei Ortodoxe Române și ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București au stabilit de comun acord ca marți, 9 august, la sosirea trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României în orașul Sinaia, să se sune clopotele tuturor bisericilor ortodoxe și ale bisericii catolice din localitate, iar sâmbătă, 13 august, la scoaterea sicriului cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a României din Palatul Regal, în jurul orei 10,50, să se sune clopotele bisericilor ortodoxe din împrejurimi și de la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București, mai informează sursa citată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img