spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightCristoiu, noi dezvăluiri despre scandalul SRI-Dan Andronic-Jurnalul Elenei Udrea

Cristoiu, noi dezvăluiri despre scandalul SRI-Dan Andronic-Jurnalul Elenei Udrea

-

Jurnalistul Ion Cristoiu face duminică seară pe blogul precizări despre scandalul Dan Andronic-SRI-Jurnalul Elenei Udrea.  Cristoiu a scris sâmbătă seară pe blogul său că directorul Evenimentului Zilei, cercetat în dosarul Ferma Regală, ar fi fost interceptat în baza unei cereri făcute de SRI şi aprobată de fostul şef al DIICOT, Alina  Bica.

„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. ”, a scris Elena Udrea în Jurnalul său, dezvăluire pe care o face jurnalistul Ion Cristoiu sâmbătă seară pe blogul său.

- Advertisement -

Cristoiu a primit de la Elena Udrea o copie a jurnalului său.

Cristoiu sugerează că tința interceptării de către SRI a lui Dan Andronic, conform jurnalului Elena Udrea, era președintele de la aceea vreme, Traian Băsescu.

- Advertisement -

CITIŢI ŞI:MEGA SCANDAL/Cristoiu dezvăluie ce a scris Elena Udrea în jurnalul său despre interceptarea lui Dan Andronic

PRECIZĂRILE LUI ION CRISTOIU FĂCUTE DUMINICĂ SEARĂ:

Textul meu despre dezvăluirile Elenei Udrea privind ascultarea de către SRI a lui Dan Andronic cu mandat pe Siguranță națională a stîrnit oarece tulburare în Republica Democrată Română, soră bună cu Republica Democrată Congo.
Elena Udrea m-a sunat pentru a mă întreba dacă în Jurnal ea scrie „Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic”, deoarece ea nu mai găsește originalul (eu am o copie a documentului).
– Da, i-am răspuns eu, știind aproape pe de rost pasajul cu pricina.
– Atunci m-am înșelat eu – mi-a zis Elena Udrea. Trebuia să scriu „Am aflat că Alina Bica a semnat”. Puteți să dați pe cristoiublog.ro o precizare?
– Sigur că da, i-am răspuns, în definitiv Jurnalul e al dumneavoastră și nu al meu. Aveți dreptul să faceți corectări și precizări ori de cîte ori credeți.

La rugămintea autoarei, dau aici un soi de erată la Jurnalul Elenei Udrea:
La pagina 11 în loc de „Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic” se va citi ”Acum un an am aflat că Alina Bica a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic”.

Bogdan Iacob m-a sunat pentru a-mi atrage atenția că am zis scris „Jurnalul a fost scris în 2012”, în timp ce mai demult notasem c-a fost realizat în 2014. Mulțumindu-i lui Bogdan Iacob, un tînăr ziarist care mă citește cu atenție, dau și eu o erată:
La Gîndul de duminică, 13 decembrie 2015 de pe cristoiublog.ro se va citi „Jurnalul a fost scris în 2014” în loc de „Jurnalul a fost scris în 2012”.
Niciuna dintre aceste două erate nu pune la îndoială dezvăluirea că Dan Andronic a fost interceptat de SRI cu mandat de Siguranță națională.

Textul meu a stîrnit tulburare și în rîndurile ziariștilor care au de împărțit ceva cu Dan Andronic și care, după opinia mea în chip incorect, îl lovesc acum cînd e la pămînt: Radu Moraru, Cornel Nistorescu, Bogdan Chiriac. Unii dintre ei, precum Cornel Nistorescu, lichele cum îi știu, mă atacă și pe mine, identificînd în mod ticălos dezvăluirea mea cu o apărare a lui Dan Andronic.

Am apelat la Jurnalul Elenei Udrea nu pentru a-l apăra pe Dan Andronic.
Așa cum am scris încă de la apariția în presă a unor file din dosar, date de DNA Diviziei Presă a Binomului, desigur, în cadrul Operațiunii Nu e suficient că Victima defilează prin fața națiuni în cătușe, trebuie să defileze mînjită din cap pînă-n picioare de rahat! am fost intrigat de faptul că stenogramele aduse ca probă pentru arestarea lui Dan Andronic nu erau de la interceptări pe Corupție, cerute de DNA, ci de la interceptări pe Siguranță națională, cerute de SRI.

Scriam în Gîndul anterior:
„În 2015, Prințul Paul a depus o plîngere penală la DNA împotriva Grupului condus de Remus Truică pe motiv că l-au tras pe sfoară. În acel moment au ieșit la iveală înregistrările cu Dan Andronic pe Siguranță națională, înregistrări care conțineau și discuții despre Afacerea Ferma Băneasa ( ca să nu mai spun de discuții cu Traian Băsescu, cu politicieni, cu jurnaliști ( sigur și cu mine!) fără nici o legătură cu siguranța națională.”

Dan Andronic a fost înregistrat de SRI ani în șir, inclusiv în 2013.
Elena Udrea susține în Jurnal că n-aveau nici un temei legal.
Eu însă nu de asta am făcut caz de aceste interceptări.
Eu am făcut caz de altceva.
Și anume de folosirea unor interceptări dintr-un Dosar de Siguranță națională ca probe într-un Dosar de corupție.
Fragmentele apărute în presă arată că interceptările cu mandat pe Siguranță națională au fost făcute în 2011.
Aceste interceptări sunt folosite acum într-un dosar de corupție.

Prin urmare, se ridică două întrebări:
Partea cu Afacerea a fost trimisă la DNA încă din 2011, iar DNA a ținut-o la sertar, în așteptarea momentului cînd Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni sau după Denunțul lui Paul, cineva de la SRI și-a amintit că Serviciul are în arhivă niște înregistrări cu Dan Andronic care ar putea fi probe în acuzarea directorului Evz?

Din cîte se vede, Dosarul lui Dan Andronic pe Siguranță națională a fost închis. Pot fi folosite însă documentele din el pentru un Dosar de corupție?
Întrebările sunt pentru cititori mei.
Eu însă mă întreb:
Ce suspiciuni de atentat la Siguranța națională au fost ani întregi în legătură cu Dan Andronic de SRI a cerut mandat de supraveghere electronică, iar judecătorul de la Înalta Curte l-a aprobat?
Nu de alta, dar n-aș vrea să știu că am stat de vorbă la telefon sau la o cafea cu un spion al unei Puteri străine sau, Doamne ferește! cu un terorist deghizat în director de ziar?

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img