spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV/ Dosarul milionarului român arestat de FBI duce la SRI şi SIE...

EXCLUSIV/ Dosarul milionarului român arestat de FBI duce la SRI şi SIE / Consulatul României la New, o altă din cheile afacerii/ Dragnea, Falcă şi alţi politicieni au dat contracte grase familiei Martin

-

Dosarul  milionarului Dumitru Martin, regele gunoaielor din Constanţa, arestat zilele trecute în Statele Unite pentru coruperea unui ofiţer american pentru obţinerea de contracte la baza americană de la Kogălniceanu, duce la multe structuri importante din România, printre care SRI şi SIE, dar şi către Consulatul României la New York, dar şi spre numeroşi politicieni din România de toate culorile.

Scandalul scoate la iveală faptul că FBI nu a avut încredere în partea română şi a anchetat cazul fără a spune nimic la Bucureşti.

- Advertisement -

FLUX 24 prezintă noi dezvăluiri în dosarul Martin.

O poveste cu vile, bani, amante, servicii secrete şi funcţionari diplomatici.

- Advertisement -

polarisCONTRACTE CU DEDICAŢIE DE LA SRI ŞI SIE

Familia Martin deţine firma Polaris, specializată în curăţenie, care are contracte privilegiate cu SRI şi SIE.

Inclusiv unităţi secrete ale SRI au avut contracte cu Polaris.

Polaris M Holding a avut începând cu 2008 contracte cu dedicaţie din partea celor două servicii secrete. Contracte fără licitaţie.

De exemplu, în 2013, Polaris M Holding a avut un profit de aproximativ 17,4 milioane de euro.

Din acel an, familia Martin se mută din România.fbi_dacwo_22285800FBI NU A AVUT ÎNCREDERE ÎN SRI ŞI SIE

Interesant e, că în această poveste care ar fi fost anchetată 17 luni, FBI nu a apelat la omologii săi din România. Probabil americanii ştiau de contractele privilegiate ale firmei cu SRI şi SIE şi nu au avut încredere în partenerii români.

DNA l-a acuzat zilele trecute pe nepotul lui Dumitru, deputatul PSD Eduard Martin, că i-ar fi dat 7 milioane de euro fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, pentru un contract de salubrizare al Constanţei.

Un alt semn de întrebare care se pune: Polaris ar fi dat mită pentru o parte din contractele sale. A dat şi la SRI şi SIE?

De aceea nu au avut încredere americanii în cei din România că vor ancheta corect cazul?

DRAGNEA ŞI FALCĂ, CONTRACTE CU POLARIS

Fraţii Dumitru şi Gheorghe Martin sunt cei care deţin compania împreună cu familiile lor. Dumitru a fost soţul Corinei Martin, şefa ANAT, iar Gheorghe prefect al judeţului Constanţa în timpul guvernului Adrian Năstase şi tatăl lui Eduard Marin, deputat PSD de Constanţa.  Eduard e finul lui Silviu Prigoană, alt rege al gunoaielor, şi el cu afaceri din America cu un alt fugar din România, Adrian Tarău.

Polaris a avut afaceri grase cu mai toţi politicienii de la Liviu Dragnea la Teleorman la Gheorghe Falcă de la Arad sau în Alba Iulia, un oraş controlat de PDL.

Cel mai mare contract e la Teleorman: aproape 40 de milioane de euro pentru salubrizarea judeţului Teleorman.

O licitație controversată s-a desfășurat și la Timiș, acolo unde Polaris a primit un contract de salubrizare pe 12 ani, în valoare de 24 de milioane euro.

CARTIERUL GENERAL DE LA NEW YORK

Din 2013, familia Martin se mută la New York.

Dumitru Marin divorţează de Corina şi începe o frumoasă poveste de dragoste cu Christine, soţia unui doctor român din New York, naşa de cununie a fiicei lui Vasile Blaga. Excursii cu şampanie în Elveţia, insule şi aşa mai departe.

Şi Gheorghe Martin se mută la New York.

eduardmartinCa şi fiul său deputatul Eduard Martin (FOTO), iar soţia parlamentarului este numită într-un post important la Consulatul României din metropola americană.

Oana Aurora Martin este şeful secţiei consulare.

martinconsulFamilia Martin deţine o casă în cartierul Astoria, zona unde a fost filmat şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat la vremea aceea la tratament în America.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img