spot_img
1.6 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriCIA, Ben Laden, Marcos, Bush, Clinton și acționar la Digi 24

CIA, Ben Laden, Marcos, Bush, Clinton și acționar la Digi 24

-

- Reclama -

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO)

Vă vom spune o poveste frumoasă, desprinsă parcă din cărțile lui Tom Clancy. O poveste care implică mega-afaceriști internaționali – și nu poate lipsi Soros, evident – dictatori exotici apropiați lui Ceaușescu, afaceri cu petrol în Orient, clanul ben Laden, familii de președinți americani, CIA, dar și o mare companie autohtonă.

Să o luăm metodic și foarte pe scurt, pentru că ramificațiile poveștii sunt de-a dreptul uluitoare și ne-ar trebui spațiul unei cărți pentru relatări complete. De fapt, chiar s-au scris cărți pe subiect.
A fost odată ca niciodată un american de origine rusă, William Quasha, care s-a născut în 1912, iar al doilea război mondial l-a prins, ca ofițer/jurist în armata SUA, în preajma legendarului general Douglas MacArthur. Grație unor sarcini pe linie de serviciu a ajuns în Filipine, unde, ani de zile mai tîrziu, avea să devină un apropiat al dictatorului Ferdinand Marcos, bun ”pretin” al lui Ceaușescu, cel care l-a decorat cu ”Steaua României”.
În același timp, Quasha avea o relație apropiată și cu George Bush, pe care l-a ajutat să semneze un contract de foraj petrolier în Kuweit pentru o companie a acestuia, în 1961. La fel de bune relații avea Quasha și cu CIA, al cărei șef Bush avea să devină cîțiva ani mai tîrziu.

Două decenii și ceva mai tîrziu, unul dintre cei doi fii ai lui William, Allan Quasha, avea să devină acționarul principal al unei companii petroliere, Harken Energy – sprijinită puternic de familia ben Laden în obținerea de conecesiuni petroliere în Orient – și printre ai cărei acționari se mai numărau familia Bush, George Soros, emirul din Bahrain ori familia sud-africană Rupert. Jongleriile cu petrol ale familiei Bush, la care au pus umărul cei din clanul ben Laden, familia Quasha ori Soros, au produs uriașe scandaluri în SUA ultimilor 30 de ani, asupra cărora nu insistăm aici.

Răstimp, în 1986, dictatorul filipinez Marcos s-a văzut nevoit să fugă din țara pe care o devalizase, refugiindu-se pe teritoriul SUA, în Hawaii.
Nu a venit cu mîna goală, ci cu peste 10 miliarde de dolari furați din propria țară, bani pe care i-a investit, în bună măsură, în SUA, se spune inclusiv la sfatul lui George Bush senior.
Despre William Quasha, consilierul său de taină pe cînd era președintele Filipinelor, și despre fiii săi, presa americană – dar și cartea ”Family of Secrets: The Bush Dynasty” a lui Russ Baker(vezi facsimil) – a relatat că avea să gestioneze, în SUA, miliardele furate de Marcos.

1

- Reclama -

2

William Quasha a murit în 1996, dar cei doi fii ai săi, Alan și Wayne, au prosperat în afaceri întinse pe tot globul, făcînd, totodată, trecerea de la prietenia cu clanul Bush, la cea cu familia Clinton.
Despre cei doi Quasha, Alan în special, se știe că se numără printre cei mai mari sponsori ai campaniei de anul trecut a lui Hillary Clinton.
Și tot de anul trecut, din noiembrie, Wayne Quasha este, conform presei de azi, al doilea mare acționar al trustului RCS-RDS și al televiziunii Digi 24, din România. În numele deontologiei, să sperăm că acțiunile nu au fost cumpărate cu banii palmați cîndva de familia Marcos de la poporul filipinez.
Restul speculațiilor vă lăsăm dvs plăcerea să le faceți. Că ”marfă” ar fi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img