spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăEconomieDragnea: Nu vreau schimbarea lui Isărescu, atacurile la BNR "afectează cursul de...

Dragnea: Nu vreau schimbarea lui Isărescu, atacurile la BNR „afectează cursul de schimb”

-

Liviu Dragnea a declarat joi seara, la Romania TV, ca a vazut in utlima vreme „atacurile impotriva BNR” care „afecteaza cursul de schimb” si a negat ca isi doreste schimbarea guvernatorului Mugur Isarescu, afirmand ca il sustine pe acesta, asa cum a facut-o si „alta data”.

„Am vazut atac pe Mugur Isarescu, nu mi se pare in regula”, in conditiile in care „o subrezire a BNR pentru mine nu e buna”, a susținut Dragnea.

România Liberă a dezvăluit trecutul de securist al lui Mugur Isărescu.

„Dacă instituții importante din acest stat sunt mereu sub atac, s-ar putea să fie o problemă și începi să te gândești — de unde vin toate astea? Atacurile începute împotriva BNR afectează cursul de schimb. Am văzut atac pe Mugur Isărescu de câteva zile. Nu mi se pare în regulă. (…) O instabilitate la Banca Națională produce o instabilitate macroeconomică, o instabilitate financiară. O tulburare, o șubrezire a Băncii Naționale pentru România nu e bună, adică discutăm foarte serios”, a declarat Dragnea la România TV.

El a subliniat că nu dorește schimbarea lui Mugur Isărescu de la șefia BNR.

„Eu? Niciodată (nu vrea schimbarea lui Isărescu — n.r.). Vorbesc în numele partidului. Nu vreau schimbarea lui Mugur Isărescu, dimpotrivă îl susțin, o spun răspicat. L-am susținut și în alte rânduri, și în alte situații, chiar dacă nu mi-au plăcut anumite gesturi, acțiuni, pentru mine e important ca Banca Națională să fie stabilă. Este o chestiune strategică”, a arătat președintele PSD.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img